www.varchev.com

Как да преодолеeм кризата от загубите?

Има моменти, при които трейдърите трябва да започнат да се възстановяват от направените грешни сделки, които са им донесли загуби. Без значение от начина на губене на пари – дали чрез свръх търговия, вземане на грешни решения или нерешителност всеки трейдър поне веднъж е преживявал подобно нещо и без способността да се възстановите и да започнете да мислите трезво сте загубен. (Или не това е мястото, на което да сте).

Има различни стъпки за възстановяване, които трябва да бъдат изминати и тук ще представим някои от тях. Без да претендираме, че това са единствените стъпки е предложим 5 начина за възстановяване, които се смятат за основни и трябва да бъдат използвани от трейдърите в изминаването на дългия път обратно. След това ще видим няколко начина за преодоляването на кризата, която може да настъпи при продължителни лоши сделки.

1. Признайте си. Застанете лице в лице с проблема. Наречете го липса на доверие или голямото страшно пазарно чудовище. Каквото и да е то, трябва ясно да го формулирате и да се опитате да се справите с него.

2. Търсете помощ. Може би не трябва да преминавате през това сами. Без каквато и да е подкрепа е лесно кризата да се повтори. Намерете си ментор или човек, който разбира повече от вас, който да ви помогне да се върнете на пътя на успеха и да добави нови способности към актива ви. Въпросът е, че ако се оставите на собственото си мислене е твърде възможно да попаднете в същата ситуация отново.

3. Направете списък. Направете списък, който да ви покакже какво е останало в инвентара като финанси в акаунта и като доверие в пазара. Все пак може и да не си заслужава да се връщате в търговията на момента и може да преосмислите последните си действия и да намерите нов и по-добър начин да се върнете след време. Възможно е и веднага да намерите отговора на въпроса си и да се завърнете по-бързо от очакваното.

4. Запознайте се добре със случая. Какво ви постави в ситуацията да се нуждаете от възстановяване? Липсата на респект към пазара? Серия от малки грешки, която е довела до по-голяма загуба от очакваното? Разбирането на това може и да е болезнено за някой, но все пак трябва да си отговорите на тези въпроси, което може да ви помогне да не допускате същите грешки за в бъдеще.

5. Върнете се отново на седлото. Последната стъпка е да се върнете на пазара и да започнете да търгувате отново, след като сте изминали предишните стъпки. Разберете добре, какво ще ви е нужно лично на вас и как да избегнете същите грешки, които ви доведоха до тук. Визуализирайте се обратно на пътя, как правите сделки, оставате дисциплинирани и имате успех.

След като постигнете някои стъпки от възстановяването и успеете да превъзмогнете болката и дълбоките рани, трябва да пристъпите напред и да премахнете бъдещите грешки при търговията си. Приемането на голяма загуба често може да доведе до проблеми или дори по-лошо ментални проблеми. Започвате да се съмнявате в себе си и да подлагате на размисъл всяко едно решение, и за това ще трябва да предприемете следващите няколко стъпки.

1. Вземете толкова, колкото ви е нужно. Всички знаете какво се има в предвид! Когато стартирате – трябва да стартирате умно. Вземете малкото, което ви дава пазара и подобрявайте процеса и резултатите. Започнете ли така ще се настроите за следващото връщане на пазара и малко по малко ще достигнете печалбите с минимален риск.

2. Специализирайте се. Като насочвате фокуса си върху определени неща може да премахнете голяма част от страха. Голяма част от грешките се случва заради свръхтърговия и решения, вземани прибързано и необмислено. Без план за трейдинг вие играете на гадаене. Разбирайки срещу какви условия се изправяте и имайки стратегия, която най-добре отговаря за тях.

3. Поставете си реалистични очаквания. Колкото и да ви се иска, не си мислете, че ще се върнете на пътя на успеха толкова бързо. Големите очаквания може да са корена на проблема и за това понижете ентусиазма си и се насочете към по-малки, но продължителни очаквания.

4. Проверявайте риска. В по-горната точка показахме, че не трябва да се впускате в големи сделки, за да се върнете бързо и така да рискувате нова загуба. За да избегнете това лимитирайте риска си за всяка една сделка и бъдете внимателни за броя на позициите, които заемате, за да не се окажете отново със загуба.

5. Избирайте „хитовете”. Първоначално, след като сте се върнали на пазара се насочете към най-познатите ви инструменти. Възползвайки се от по-големите си познания и лимитирайки риска ще достигнете ритъма на успешните сделки и резултатите – това, към което сте се стремили още от началото.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс