www.varchev.com

Как да се справим със страха и стреса в трейдинга

Способността да останете внимателни ще отнеме малко работа, но способността да бъдете внимателни с известна редовност ви позволява да започнете да виждате обичайните модели на негативни мисли и чувства, които ви карат да реагирате по начини, които нараняват вашата търговия и ви карат да изпитате стрес и / или страх. Внимаването за негативните мисловни модели може да ви помогне да се научите да избягвате да попадате в под тяхно влияние. И това може да ви помогне да контролирате реакциите си.

Защо трябва да не превишавате риск, който не ви дава спокоен сън?
Много по-лесно е да практикуваме внимателност, ако сме се подготвили за пазарни спадове, като не носим риск от разорение или почти разрушени позиции на първо място. Трябва да гарантираме това размерът на нашата позиция да не е твърде голям за размера на нашите сметки, така че каквото и да се случи, да можем да преодолеем загубата. Пионерът в търговията Джеси Ливърмор разказва история, за човек, който бил много нервен. Когато неговият приятел го попитал какъв е проблемът, той казал: “Не мога да спя.”
“Защо не?” – попитал приятелят.
„Нося толкова много памук, че не мога да спра да мисля за това. Това ме изморява. Какво мога да направя?”
„Продавай докато можеш да започнеш да спиш“, отговори приятелят. Моралът на историята е да се избягва да се прави каквото и да е, което пречи на чувството ви за спокойствие и това което ви държи будни през нощта. Трейдинга е достатъчно труден; не го правете по-трудно, като позволите на химикалите в мозъка ви да обединят сили в борбата срещу вашият успех.

Единственото нещо от което трябва да се страхуваме е самият страх.
Мозъкът е много мощен орган. Състои се от около 100 милиарда неврони. Тези неврони предават съобщения един на друг чрез процес, водещ до освобождаване на невротрансмитери. Невротрансмитерите са химически посредници които говорят с невроните, предизвиквайки специфичен отговор в приемащ неврон. Невронът се активира от мислите, които ние произвеждаме за комуникация чрез невротрансмитера с други неврони.

Понякога невротрансмитерите ще стимулират неврони, което ги прави по-активни, а друг път невротрансмитерите ще инхибират невроните, правейки ги по-малко активни. Какво правят невроните зависи от получения сигнал чрез вашите мисли. Все още е много неизвестно как точно мозъкът работи, но изследванията показват, че невроните контролират всичко, което правим. Следователно може да бъде успокоително да за знаем, че имаме контрол. Тоест, ние можем да изберем да мислим мислите, които ще увеличат максимално потенциала ни за правилни действия когато търгуваме. Можем да поемем контрола, когато изпитваме периоди на стрес или страх. Ние можем да активираме нашата префронтална кора като оставаме присъстващи и си напомняме, че страхът, който изпитваме, е просто химичен процес, случващ се дълбоко вътре в нашият мозък. И можем да контролираме този химичен процес чрез мисли, които си позволяваме да мислим.


 Trader Aleksandar Kumanov

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс