www.varchev.com

Как да търгуваме с тренда – Рик Райт

„Тренда е ваш приятел” е популярен израз в търговията, но често начинаещите трейдъри повтарят това дума по дума, и все още имат проблеми с правенето на пари от техните позиции, отбелязва Рик Райт .
Едно нещо, което аз се опитвам да подчертая, в часовете, в които преподавам, е фактът, че “голямата картина” на тренда е също толкова важна, колкото зоните които определяме. Търговията с тренда прави търгуването по-лесно, и бих казал, по-изгодно. Е, как да се определи тренда?

На първо място, ние трябва да определим тренда който искаме да търгуваме. Моята обща препоръка към новите трейдъри е да се използва по-голяма времева рамка, като седмична, дневна, или четиричасова графика, а след това по-малка рамка, за да определите времето си за влизане в по-голямата графика на тренда, и да се присъедините към трейдърите от по-голямата картинка. Причината е проста – големите времеви рамки обикновено означават, че по-големи трейдъри на пари ги използват. Големи институции често търгуват на Forex за да хеджират валутния риск, който трябва да управляват за седмици и месеци в даден момент. Наистина ли вярвате, че голяма мулти-милиардна, мулти-национална корпорация търгува на две минутна графика, опитвайки се да изтръгне осем пипса през следващите десет минути? Съмнявам се!

Търговията с по-големи графики може да ни помогне да игнорираме “шума”, който е свързан с тези малки времеви рамки. Моето определение за низходящо движение е поредица от по-ниски върхове, и аз бих искал да видя по-ниски дъна. Моето определение за възходящ тренд е по-високи дъна, и аз бих искал да видя по-високи върхове. Има две причини за тази малко странна двойка определения: едното, е, че при възходящ тренд спадовете са по-важни, показвайки ни къде по-големите търговци купуват по-агресивно (и върховете в низходящо движение предлагат една и съща информация, с изключение че продават този път.); Втората причина за това странно определение е да ми помогне да определя времето за вход с помощта на свещите в споменатите по-горе зони. Ще трябва да посетите един от уроците ми, за да видите това в действие!
Има три основни техники, които хората използват, за да определят техните трендове: чисто ценово движение, линиите на тренда, а също и пълзящи средни.

Друго нещо, което можете да погледнете за да ви помогне да определите основния тренд на вашата времева рамка е размера на свещите. Като цяло, по-големи, по-бързо движещи се свещи ще се движат в посоката на по-големият тренд, а по-бавните, по-малки свещи ще се стремят срещу този тренд. Гледайки към първата графика, можете да видите ясно че по-големите свещи са зелени и във възходящ тренд, а червените са в низходящ тренд.

Едно предложение, което имам за новите трейдъри, е да използват пробивите на трендлинията на по-малки времеви рамки, което ще им даде “разрешение” за дълга или къса позиция, за да се присъединят към тренда на по-голяма времева рамка. Колко пъти сте се опитвали да купувате на дъна или да продавате на върхове, и постоянно сте се спирали, докато търговията най-накрая проработва?

Още едно нещо за търговията с по-големи времеви рамки – аз вярвам, че “качеството” на вашите сделки ще се подобри. Като трейдъри, ние печелим от количеството на сделките или качеството? Качеството, разбира се! Моето собствено убеждение е, че търговията с по-големите времеви рамки е по-лесна от малките времеви рамки. Ако искате да скалпирате, за да спечелите, върнете се в 1995 г. и търгувайте акции. За месец, аз по-скоро бих предпочел да взема десет позиции за да спечеля нетните 400 пипса, вместо сто сделки до нетните 400 пипса! Наличието на повече свободно време е огромна полза от търговията с по-големи времеви рамки. Колко често трябва да проверявате сделките си / графиката си при търговията на четиричасова графика? Само веднъж или два пъти на ден! Какво ще правите с всичкото това допълнително свободно време? Аз лично отивам на тренировъчното игрище, разходам кучетата си, и вярвате или не, пътувам из страната и преподавам на класове, веднъж или два пъти месечно. Това е хубава почивка от проверката на графиките!


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс