www.varchev.com

Как да използваме формацията: 2 РЕВЪРСИРАЩИ БАРА

Рейтинг:

12345
Loading...

Формацията "2 ревърсиращи бара" е формация от 2 кендъла ,която може да се открие на всяка времева рамка. При „мечи 2 ревърсиращи бара” първият кендъл затваря над цената на отваряне, а вторият трябва да затвори под цената на отваряне, приблизително до нивото на отваряне на първия кендъл ,както може да се види на графиката отгоре.

Приложение на ценовата формация 2 ревърсиращи бара

Приложението на 2 ревърсиращи бара е често разбирано погрешно поради факта,че много от трейдърите по price action го бъркат с други кeндъл формации. Въпреки объркването,2 ревърсиращи бара е изключително солиден сигнал при търгуване на обръщане на цената.Този сигнал предхожда обръщане на тренда или корективно движение на основния тренд.

Какво представлява ценовата формация 2 ревърсиращи бара?

Ценовата формация се състои от 2 кeндъла,които за да образуват валиден такъв ценови модел,трябва да имат значително дълги тела и малки долни/горни сенки. Когато на дъното мечи кандъл е последван от бичи,смятаме че предстои възходящо ценово движение.а обратното е валидно когато на върха на тренда бичи кeндъл е последван от мечи, тогава смятаме, че предстои низходящо движение на цената.

Ценовата формация 2 ревърсиращи бара може да бъде открита на всички всички ценови рамки на графиките. Това,което ги прави значими е, че представляват един ценови кендъл на по-горна времева рамка. За пример,формация от 2 кандъла на едночасова графика представлява 1 кандъл на двучасова графика,2 кендъла на четиричасова графика представляват 1 кендъл на осемчасова графика и т.н.
След като ценовата формация 2 ревърсиращи бара се появи - означава  противоположен сантимент и когато минем на  по-горна ценова графика,те предствляват пин бар.

Графиките отдолу показват 2 реварсиращи бара на Н1 и Н2
Н1

RB10

Какво ни показва ценовата формация 2 ревърсиращи бара?

Образуването на ценовата формация 2 ревърсиращи бара като цяло показва битка между мечките и биковете или казано по друг начин,между продавачите и купувачите. Когато се появят един до друг големи мечи и бичи кeндълa,това означава отхвърляне на по-висока,респективно по-ниска цена от пазара.

Търгуване на ценовата формация 2 ревърсиращи бара
Когато търгуваме тази ценова формация,позицията остава отворена за не повече от един кандъл.Може и за по-дълго,стига пазара да ни даде индикация,че ще продължи в нашата посока

rb12

Горната графика показва как е била отворена къса позиция след сигнал 2 ревърсиращи бара.
• След като сме забелязали ценовата формация,поставяме поръчка за продажба под дъното на втория кандъл,със стоп над върха на първият кандъл
• Позицията е можело да бъде затворена след затварянето на следващия кандъл,който е мечи,и цената е паднала значим брой пипсове
• Или,позицията би могло да бъде оставена докато цената не стигне ниво на подкрепа,но стопа да бъде преместен на цената на отваряне

На следващата графика е даден пример за отиграване на дълга позиция.Ценовата формация 2 ревърсиращи бара може също така да бъде интерпретирана и като формация „бичо поглъщане”,което и дава още по-голяма вероятност за успеваемост.

rb15

Примерът за дълга позиция на 2 ревърсиращи бара предлага добра възможност на риск/печалба ако целта ни е предишно ниво на съпротива.
Как да търгуваме 2 ревърсиращи бара по време на тренд

Ценовата формация 2 ревърсиращи бара може също да се търгува по време на тренда,особено при корекции.Появата на ценовата формация 2 ревърсиращи бара,мечи кандъл последван от бичи кандъл,може да сигнал за края на корекция,особено когато ценовата формация се образува около предишна зона на подкрепа.

Jr. Trader И. Рачев

 Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни