www.varchev.com

Как да търгуваме Bearish Harami Candlestick Pattern

Рейтинг:

12345
Loading...

Bearish Harami Candlestick Patter е умерено силен мечи сигнал. Този модел, като Bulish Harami Candelstick, не е в една и съща категория по сила с такива модели като чук, morning star, engulfing pattern и т.н.

Добре е тази формация да се използва в комбинация с друга или с друга стратегия за търговия, не се препоръчва да се използва като самостоятелен сигнал, въпреки че някои трейдъри я използват добре с добри резултати.

Традиционният Bearish Harami Candlestick Pattern започва с относително голяма бича свещ, последвана от сравнително малка свещ, която може да бъде меча или бича, с плътно тяло в рамките на плътното тяло на предходния бар
harami_1
Единствената уговорка за да имаме традиционния Харами модел е, вторият светилника да не бъде повече от 25% от предходната свещ (виж изображението по-горе). Няма значение дали дали втората свещ е бича или меча, трябва плътното тяло на втората свещ да е в рамките на плътното тяло на първата свещ.
Този модел може да изглежда малко по-различно на форекс пазара. Във Форекс пазара, втората светилника ще, започва от там откъдето приключва първата свещ - близо до края на първата свещ.
Втората свещ трябва също така да бъде винаги меча свещ (виж снимката долу).
И накрая, един истински мечи Харами модел може да се развива само след възходящ тренд .

Търгуане на модели на Мечи Харами свещи.

В изображението по-долу може да видите харами формация от свещи , следвана от кратък спад в цената. Избрах точно този пример за формация за поради 2 причини:

1. Този модел показва, че въпреки прайс екшън сигналите (когато използвани правилно) имат висока вероятност да показват на момента посоката на следващото ценово движение, никога няма гаранция за това колко дълго това движение ще продължи. Трябва да сте подготвени да приберете печалбите в няои случеи. Това е така за всички прайс екшън модели.

2. Въпреки мечото ценово движение беше краткосрочно, в този случай, трябва ве пак да сте направили добра печалба на тази сделка поради високото отношение риск - печалба, което харами моделите обикновено предлагат. Това е така, защото Вашата позиция за вход би била 1 пип под долната опашка на вторият модел свещ.
harami2
Въпреки че спада в цената в този пример по-горе беше краткосрочен, все пак сте могли да направите, най-малко два пъти това, което бихте рискували за тази сделка. Представете си типа риск към печалба сценарии, който можехте да постигнете с малко убеждение, когато мечи харами модел е следван от пълно обръщане. Не е рядкост да се достигнат 5 пъти повече от риска, когато сделките се окажат добри.

Негативната страна на този модел свещи е, че е само сравнително силен обръщащ сигнал. Както споменах по-рано, не трябва да бъде приеман с такава тежест като сигнали като чук, morning star, поглъщаща формация и тн.. Всъщност, някои трейдъри, включително и Стийв Нисон, търгуват по този модел както биха търгували доджи.

Въпреки това не се отказвайте от харами модели все още. Благоприятните сценарии риск към печалба могат да компенсират много загуби. Дори малка корекция в цената (както в примера по-горе) могат да компенсират за две или повече загуби. Естествено, комбинирайки тези харами сигнали или който и да е прайс екшън сигнал, с добра трейдинг стратегия ще помогне да се отсеят най-добрите сделки. Най-малко, можете да използвате тези сигнали като индикатор кога да приберете печалби от сделките, в които вече сте влезли.

Пример: Вие сте в бичи пазар, следвайки прайс екшъна стремглаво нагоре (като в примера по-горе). След това може да забележите мечото харами развитие. Тъй като това е мечи индикатор, който бихте използвали като сигнал за затваряне или за частично затваряне на вашите сделки.
harami 4
Включвам този пример по-горе, зашото в контекста, в който възприемате който и да е прайс екшън сигнал, е пъврото и най-важно нещо да предвидите. По-рано, споменах, че истински модел на мечи харами свещ се появвява само след възходяш тренд. Примерът по-горе показва възходящ тренд с малка корекция в цената, която се образува преди нашия сигнал от свещта.

Тази малка корекция би могла и да доведе по не опитният трейдър да отхвърли харами модела преди това. Въпреки това,, това все пак е пример за възходящ тренд до преди нашия модел. Не бих обмислял никакво низходящо движение по време на възходящ тренд да бъде нещо повече от корекция, докато не се състои от 3 или 4 силни мечи свещи (или може би 2 дълги свещи) или серия от по-ниски върхове и по-ниски дъна (която се случва след нашия модел).
Clipboard0355

                                                                                                                       Мечият модел харами, показан по-горе, е пример за този определен сигнал от свещта, която би била проработила по-добре. Могло е да направите два пъти повече от това , което сте рискували в тази сделка преди тази свещ да затвори. Очевидно трендът е продължил надолу от там.

Моментът за влизане в добре изразена меча харами е, когато цената пробие (1 пип) под дъното на по-малката, втора свещ в модела (вижте изображението по-горе).

Забележка: Ако друг модел на свещи или друго ниво на съпротива е леко над модела свещ, винаги слагайте Вашия стоп лос (1 пип) над по-високото ниво на съпротива. В примера по-горе, първата свещ в модела направи най-високия връх, и е не е имало други нива на съпротива наблизо, следователно това правило не беше използвано.

Друг важен компонент да се отбележи, е че размерът на първата свещ от модела на свещи в отношение с другите близки свещи. В примерът по-горе, първата свещ е много по-голяма от предходните 12 показани свещи. Психологично, това дава повече съпротива на модела. Означава, че дори след сигурен сплотяване от биковете, пазарът като цяло не е спокоен сигурен, че възходящото ценово движение е правилната посока впо това време.

Финални заключения:

Всички модели свещи са добри краткотрайни сигнали, но никога няма гаранция, че новата посока на цената ще продължи убедително. Понякога модела свещи сигнализира консолидация в цената. Харами моделът изпъква в такива ситуации, заради благоприятното риск - печалба сценарии, които обикновено представят.

Помнете, че истинско мечо харами се появява след възходящ тренд в цената. Колкото по-силен е възходящият тренд, толкова по- точен е сигналът в повечето случаи. Никога не търгувайте модели на свещи по време на периоди на консолидации (странично движение).

Избирайки само най-добрите входове и използвайки вашия разумно вашите умения за money management, ще стигнете далече в запазването на вашия капитал и в подсигуряването на вашия продължителен успех докато търгувате сигнали от модели на свещи. Както винаги, винаги се подсигурете да търгувате тези сигнали на демо докато не започнете да получавате постоянни печалби. Преди да рискувате вашите спечелени с много труд пари.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни