Търговия с Inside bar

Вътрешния бар е мощен инструмент от Прайс екшън анализа, който е в състояние да осигури висока надеждност и добро съотношение R:R (риск: възвращаемост).

Състои се от два различни по големина бара, по-малкият от които се вмества напълно в размерите на по-големия включително със сенките си. По-големият бар се нарича Mother bar (бар-майка), а по-малкият – Inside bar (вътрешен бар).

Добри сигнали вътрешния бар дава в тренд. Няма значение колко са големи телата на двата бара, нито формата им. Понякога се случва Инсайд бара да има формата на Пин бар дори. Няма значение и дали баровете са еднакви (бичи или мечи) или различни.
1_1001

 

 

 

 

 

 

 

 

Инсайд барa представлява “ВНИМАНИЕ”, възможно обръщане на тренда или продължаването му. Това означава, че сигналите от него може да са тренд потвърждаващи или тренд. За да може да търгуваме успещно, трябва да познаваме всяка една фигура и как да я търгуваме.
Инсайд барът изобразява период на нерешителност, на кратковременна консолидация. Дори и при силно изразен тренд има моменти, в които определени трейдъри се питат до кога ще продължи този тренд, дали не е време да осребрят досегашната си печалба, някои съкращават позициите си, а други на право ги изключват.
Инсайд бара трябва да се използва най-вече на дневна графика, защото на по-малка дава много лъжливи сигнали.

2_10001

Колкото трендът е по-ясно изразен, толкова сетъпът с Инсайд бар ще бъде по-надежден.

Правила: влизаме лонг при пресичане на горния край на бара-майка при възходящ тренд и влизаме шорт при пресичане на долния му край при низходящ тренд. В зависимост от момента, в който се намираме, това може да стане или с отложена поръчка (stop order) или с моментна поръчка (market order). Стопа фиксираме под долния край (при възходящ тренд) на бара-майка или съответно над горния му край (при низходящ тренд).
3_10001


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс