www.varchev.com

Как да шортваме Bitcoin най-лесно

Купи на ниско. Продай на високо. Това не е задължително.

Един прост пример ще покаже защо това е така. Инвеститорът заема Bitcoin от приятел и го продава на цена от $ 15,000. След като цената падне до 10 000 долара, инвеститорът купува биткойн обратно и го връща на приятеля си. Това е класическа къса продажба, а инвеститорът в примера е направил $ 5,000.

Инвеститорът би могъл да направи най-много $ 15 000, което би се случило, ако Bitcoin стане безполезен. Разбира се, рискът е, че цената на Bitcoin се покачва и инвеститорът трябва да го купи на по-висока цена, за да го върне на приятел. Като се има предвид повишаването на цената, изглежда, че няма практическо ограничение за сумата, която инвеститорът може да загуби при сделката.

Продаване на Bitcoin Via Exchange

Първият проблем при прилагането на тази стратегия е намирането на някой, който желае да ви заеме с Bitcoin. Много борси предлагат тази услуга, която попада в категорията „маржин търговия“. Тъй като сте взели Bitcoin на заем, има лихвен процент върху заема в допълнение към други транзакционни такси.

Условията на заемане – колко можете да заемете и каква тарифа ще бъдете таксувани – варират в зависимост от обмена. Условията и квалификациите за маржин сметка се променят много бързо, тъй като пазарът на биткойните и криптовалютите като цяло продължава да се развива. Kraken съобщава за маржин такси от 0.01% за всеки 4 часа, когато търговията е отворена, времева рамка, която демонстрира колко бързо активните трейдъри отварят и затварят свойте сделки.

Инвеститорите, които се интересуват от създаването на марджин сметка за късите продажби, трябва да направят сериозни проучвания, за да намерят термините, които най-добре отговарят на предназначените за тях сделки. Някои сайтове предлагат преглед на различните платформи за търговия и са чудесно място за започване. Имайте предвид, че много от платформите за търговия са нерегулирани и затова имат по-голям вграден риск.

Продаване на Bitcoin чрез договор за разлика (CFD)

Един от ключовите моменти, които трябва да се разберат, е, че той изолира промяната в цената. Това е лесно да се разбере от “дългата” страна – където инвеститорът купува Bitcoin с очакването, че цената ще се увеличи, но може да бъде малко объркващо за късата продажба. Тази изолация на промяната в цената е ключът към разбирането на договор за разлика (CFD).

CFD е дериват. Това е страшна дума за новодошлите, но това просто означава, че стойността на инструмента се определя от стойността на нещо друго. В този случай стойността на CFD се определя от промяната в цената на Bitcoin. Инвеститорите, които купуват CFD, всъщност не притежават Bitcoin. Те притежават само промяната в цената на Bitcoin.

Също като условията за продаване на Bitcoin през Exchange, условията на CFD варират от брокера. Отново инвеститорите трябва да си преценат към кой брокер да се обърнат. Варчев финанс предлага търговия на крипто валути, чрез договор за разлика, като предлага 25 крипто валути като:

Bitcoin cash (BCH), Cardano (ADA), Monero (XMR), Stellar (XML), EOS, NEO, Tron (TRX)


 Trader Milko Zashev


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс