www.varchev.com

Как търгуваме EUR/JPY в условията на рейндж

Тук ще ви покажем една лесна стратегия за търгуване в условията на консолидация. Това, което ще разгледаме е EUR/JPY на дневна графика с приложен индикатор RSI с период 8.

Консолидацията започва след тренд – потвърждаваща техническа конфигурация глава и рамене в периода 1-ви март до 23-ти май където цената прави пробив на линия на шията и низходящото движение продължава с голяма инерция. Цената достига дъно на 29-ти май където в зоната 124.620  – 124.885 където имаме силно изтегляне на свещта с голяма опашка а на следващата свещ от 30-ти май имаме силно бичи движение и пресичане на RSI в препродадената зона над 30. Тук можем да търсим първият ни вход с дълга позиция а движението извършва не само 100% корекция на движението от глава и рамене но и затваря над нивата на линия на шията. Имаме корекция, но RSI продължава да индикира, че цената не е нито прекупена нито препродадена. Тук можем да наблюдаваме и допълнителното ниво 50, което ще ни потвърди силата на движението. Държейки позицията до следващия сигнал на 18-ти юли можем да я затворим на хубава печалба. Предходния ден имаме пин бар и сигнал от RSI с пресичане под ниво 70 в прекупената зона.

Продаваме на новия сигнал където виждаме нов сигнал за затваряне и откриване на дълга позиция на 20-ти август. Затваряме късата позиция на добра печалба. Откритата нова дълга позиция я държим докато не забележим, че RSI прави обръщане отново в прекупената зона и свещта от 30-ти август е мечи поглъщаща. Тук можем да затворим на плюс. Цената наистина завърта надолу и ще имаме основание да продадем. RSI минава и под допълнителното ниво 50. След това се обръща обратно нагоре, което ни подсказва, че това е било корекция. Тук можем да затворим ако сме продали и да открием дълга позиция при ново пресичане на RSI над ниво 50. на 26-ти септември имаме сигнал за sell и затваряне на дългата ни позиция, което ни носи печалба. Продаваме и с пропадането на цената виждаме, че RSI прави 3 сигнала, че е препродаден, но нито един от тях не минава над ниво 50 и нямаме прайс екшън, който да потвърди това. Вече на 30-ти октомври имаме този сигнал след доджи свещ на 25-ти октомври, което е първото подсказване и после пин бар на другия ден. При пресичането на RSI в препродадената зона над 30 можем да купим. Ако сме го направили вече трябва текущия ни баланс да е на плюс.


Условия за вход:

BUY: Когато RSI пресече ниво 30 отдолу нагоре имаме сигнал за покупка. Цената е в препродадена зона.

SELL: Когато RSI пресече ниво 70 отгоре надолу имаме сигнал за продажба. Цената е в прекупена зона.

Можем да използваме допълнителното ниво 50, което ни подсказва, че когато RSI го пресече отгоре надолу имаме възможност да хванем корекция и обръщането на индикатора над 50, движението продължава според първоначалния сигнал. Както можем и сами да проследим графиката имаме още един сигнал за покупка, за продажба и един, който до сега е валиден и ако сме влезли при сигнала сега ще сме на много добър плюс.

 

 


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс