www.varchev.com

Кейнскианска икономика, продукция, разходи, заетост и инфлация

Какво е кейнсианска икономика?

През 30 -те години човек на име Джон Мейнард Кейнс измисли кейнсианската икономика. Той казва, че общите разходи влияят върху производството, заетостта и инфлацията в икономиката. Той стигна до тази теория, защото искаше да знае защо Великата депресия през 1929 г. се e случила. И тъй като казахме, че тази теория се фокусира повече върху разходите, хората също наричат това теория от страна на търсенето. Той се фокусира върху краткосрочните промени в икономиката.

Кейнс се застъпва за увеличаване на държавните разходи и по -евтини данъци. Той вярва, че това ще стимулира търсенето, така че световната икономика да излезе от депресията. Кейнсианската икономика се извлича от концепцията, че отличните резултати могат да бъдат постигнати чрез използване на активистка стабилизация и правителствени политики за икономическа намеса, за да се повлияе върху съвкупното търсене.

Въздействия на кейнсианската икономика

Хората възприемат продукцията, разходите и инфлацията поради кейнсианската икономика. Кейнс каза, че класическото икономическо мислене съдържа няколко неща. Първо, това е цикличното движение на заетостта. След това имаше икономическа продукция, която помогна на хората да имат стимул, който да могат да преследват поради възможностите за печалба. Ако бяха направени тези неща, щеше да има баланс в икономиката. Той каза също, че производството, заетостта, цените и заплатите ще се подобрят, ако съвкупното търсене в икономиката също се подобри. Намаляването на инфлацията и заплатите би накарало работодателите да правят капиталови инвестиции и да наемат повече хора. Следователно това задейства заетостта и възстановява икономическия растеж. Хипотезата на Кейнс беше сериозно тествана, когато Голямата депресия стана много устойчива.

Кейнс направи няколко книги за конструкцията на класическата теория. Той спомена, че съвкупното търсене намалява допълнително по време на негативния бизнес на рецесията и специфичните характеристики на пазарната икономика. Икономикатастава по -слаба.

Кейнсианска икономика за Голямата депресия

Споменахме, че Кейнс иска да разбере защо се е случила Голямата депресия. Следователно той развива кейнсианската икономика, а други дори я наричат ​​икономика на депресията. През 1936 г. той прави книга, която става известна във Великобритания и по целия свят. Той е написал книгата, защото смята, че класическата икономическа теория не може да обясни защо се е случила Голямата депресия.

Няколко икономисти имат различни мнения за Голямата депресия. Някои казват, че по време на икономически спад, продукцията и цените ще се върнат в състояние на равновесие, ако предприятията и инвеститорите се възползват от по -ниските цени за своите интереси. От друга страна, те също могат да бъдат предотвратени. Кейнс смята, че Голямата депресия се противопоставя на тази теория. Производството остава ниско и много хора все още са без работа. Всъщност Голямата депресия беше вдъхновението на Кейнс да мисли по различен начин за природата на икономиката. Тези теории му помогнаха да завърши с приложения в реалния свят, които повлияха на обществото по време на икономическа криза.

Кейнс смяташе друго

Кейнс се съгласи с идеята, че икономиката ще се върне към естествено състояние на равновесие. Когато настъпи икономическа криза, бизнесът и инвеститорите се плашат. Това завършва с непрекъсната депресия на икономическата активност и безработица. Следователно Кейнс се застъпва за антициклична фискална политика. По време на икономически спад той каза, че правителствата трябва да поемат разходи за дефицит, за да компенсират спада на инвестициите. Това също ще увеличи потребителските разходи за стабилизиране на съвкупното търсене.


 Trader Aleksandar Kumanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW