www.varchev.com

Китай: Растежа през Април отслабна

Анализаторите на Standard Chartered посочват, че активността на Китай е отслабнала през април, като реалните темпове на растеж на промишленото производство (ИП), продажбите на дребно и инвестициите в дълготрайни активи (FAI) се забавят до 5.4% на годишна база, 5.1% на годишна база и 4% съответно през април от 6.4%, 7.0% и 5.2% през Q1.

Ключови цитати: 

“Пазарът на труда е стабилен, с безработица от 5%.”

„Не трябва да реагираме остро на един месец със слабо представяне. Активността през април вероятно е била нарушена от следните фактори: въвеждане на намаления на ДДС през април и по-дългите официални празници от 1 до 4 май. Китай увеличи броя на работните дни през април, за да компенсира по-дългите майски празници, което вероятно забави потребителските разходи от април до май. Освен това, статистически, Китай има тенденция да отчита бавен растеж в началото на тримесечието и по-силен растеж през последния месец на тримесечието. ”

„Запазваме прогнозата си за ръст на БВП от 6,5% за 2019 г. Очакваме Китай да продължи плана си за стимулиране, включително съкращения на индивидуалния данък върху дохода (през октомври миналата година), данък добавена стойност (април 2019 г.) и вноски за социално осигуряване (Май 2019 г.). Според нашата прогноза, одобреният бюджет включващ стимули се равнява на 1,8% от БВП. ”

„Очакваме Китайската народна банка (PBoC) да намали коефициента на задължителни резерви (RRR) с 50 базисни пункта през юни и през третото тримесечие. Не смятаме, че те ще използват обезценавянето на CNY като инструмент за стимулиране, тъй като това може да се отрази неблагоприятно чрез дестабилизиране на вътрешните финансови пазари. “


 Trader Milko Zashev


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс