www.varchev.com

Колко са запасите на петрол в Глобален Мащаб?

Няма унифицирана система за отчетите на петролните запаси и това може да се отрази на цената му.  Поради рекордно ниската цена на петрола тази година, запасите станаха огромни, повечето складирани в Танкери до Америка и други индустриални държави. Тези държави отчитат техните запаси, но тези количества които се намират в Танкерите са извън запасите и те не се включват в отчетите. От друга страна Русия и Китай въобще отказват да комуникират техните запаси, и компании които складират и държат танкери пълни с петрол до границите на които и държави не са длъжни да дават показания за тези запаси.

В страни като Ангола, Бразилия и Нигерия отчетите със сигурност не са точни. Това отчитане на петрола глобално е станало много по трудно, след като развиващите се страни продължават да имат ръст в консумацията си и да увеличават запасите си. Сингапур е обграден с танкери с петрол, но е неясно колко точно са тези запаси. От 23 Юли танкери които имат капацитет на 43 милиона барели са стояли в близост до пристанище около месец и броя на корабите е нараснал повече от 15.

След като OPEC спря мениджирането на цената на петрола, все по важно става количеството на запасите. Всички страни които могат да произвеждат петрол, са с пълен капацитет на производство. OPEC спрял да бъде пазителя на цената на петрола и да увеличава количеството ако е необходимо, и е неясно дали петрола произвеждан от US фирми и по точно, шел-петрола ще може да играе тази роля. Така както страните не са длъжни да отчитат запасите си на петрол в морето, тези плаващи запаси са се увеличили с 95% от 2009 г.

Някои аналитици смятат че, много страни увеличават стратегическите си запаси от петрол, и ако това е така,  количествата запаси петрол каквито и да са те могат бързо да изразходят.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс