www.varchev.com

Коя форекс стратегия е най-подходяща за теб

Kои са форекс стратегиите които най-добре могат да ти помогнат?

Kак да откриеш най-подходящите за теб при трейдинга?

В бързо изменящият се свят на форекс пазара може би съществуват два основни начина на търговия – основани на фундаментален анализ и тези, основани на технически анализ. Начинаещите, както и експертите редовно трябва да преценяват дали едната техника има преимущество пред другата или дали, ако двете влязат в съчетание ще бъде по-подходящо за целите и нуждите им.
Крис Баухамб пазарен анализатор в IG group определено смята, че има повече смисъл двете техники да бъдат съчетани(обединени). „Всеки „трейдър“ доказва стил със собственият си начин на търгуване. По този начин се показват, както предимствата, така и недостатъците и ключовият елемент във всеки стил е самият търговец. Само той може да измери нивото на риск, което може да си позволи и да се справи с емоциите си. В съчетание с това е добре да се комбинират техническият анализ и фундаментален подход, като се има предвид заобикалящата важност на някой икономически издания, като БВП, CPI и решенията на централната банка.
Саймън Смит, глава на изследванията при FxPro Financial Services, е по-скоро резервиран от гледна точка, да се разчита изцяло на фундаменталния анализ.
„За да търгуваш с форекс изцяло базирано на основите и да постигаш успехи дългосрочно, трябва да притежаваш голям резерв от капитал и железни нерви, и дори тогава може да ти бъде трудно. Фразата: „Пазарът ще остане по-дълго ирационален отколкото ти можеш да останеш платежоспособен“ е приложим за форекс повече, отколкото за който и да е друг пазар, твърди той. „Вярно е още, че форекс е пазар задвижван от потока. Много играчи са там защото трябва да бъдат, не защото вярват, че една валута е с по-добра стойност от друга. Това може да създаде етапи, в които обменните курсове изцяло игнорират фундаменталните основи, просто защото те не са от особена важност за голяма част от участниците.
Входни и изходни точки:
Смит смята, че можеш да търгуваш успешно и с основите, но тряба да разбираш и оценяваш техниката, за да се информираш къде са разположени твоите входни и изходни точки за търговия. „Дори първите, големи макро фондове, които са търгували с валута и са авангардни последователи на фундамента, се нуждаят от техници за да определят посоката на развитие (тенденцията).“
Докато има такива, кото се придържат към основите, има и много търговци, които търгуват основно на техническа основа. Те не притежават никакъв фундаментален поглед от къде идва всяка валутна двойка. Всяка количествена търговска стратегия разчита на техниците зад кулисите, защото алгоритмите са базирани основно на историческите движения на цените.
„Повечето търговци избират съчетаването на стиловете, с малко представители във всеки лагер използвайки чисто технически или чисто фундаментален анализ.“
Джейми Саетел, технически анализатор на FXCM, вярва, че успехите на търгуването чрез технически стил зависят от това как се прилагат. „Има много подгрупи в обсега на техническото анализиране и някой са толкова лоши, колкото и при фундаменталното анализиране. Ако някой използва похвата на технически подход базиран на правила, тогава техническият анализ има предимството, можеш да изчислиш риска и да го промениш при необходимост. Фундаменталният анализ е прекалено бавен, за да алармира търговеца при промяна в динамиката на на пазара.“
Въпреки предпочитанията си към техническия анализ Саетел настоява, че е грешка да се игнорират изцяло новите икономически релийзи. „Всичко което оказва влияние на пазарните цени трябва да бъде вземано под внимание. Ключовото при търгуването около икономически данни и/или новини е определянето на психологическото състояние на пазара. Например, ако подходът ми основаващ се на правила намига за тревожни сигнали и ако новините потвърдят това вече намирам за добре заемане на позиция. Въпреки това Ценовите модели се повтарят в различни пазари и в различна времева рамка, въпреки новините и икономическата информация, която трябва да афектира тези пазари по различен начин. Това са предпоставки, че новините и икономическите издания не са основата, която структура пазарните цени, а по-скоро неправилното ценообразуване от което може да се извлече изгода.
Напред с потока:
Друг плюс на техническия анализ е, че много основни пазарни играчи го използват и като такива имат силно влияние върху пазара, не следенето на технически анализ от някои търговци се оказва потенциален недостатък, защото графиките могат да предоставят самостоятелни пророчества.
Катлийн Брукс, рисърч директор на ФОРЕКС.com не е съгласна изцяло с нещата. „Да, някой главни играчи на борсата използват алгоритми, които включват технически анализ, но не можеш точно да разбереш, какво точно следят или точните уравнения, които използват в техните модели. Главното, което можеш да запомниш с техническите решения е това, че са базирани на човешки реакции – опитваш се да измериш баланса от мнения на пазара.
„Има милиони играчи на форекс пазара, всички с различни времеви рамки и цели, затова техническите решения могат да са много субективни. Съществуват хиляди индикатори, които можеш да използваш. Следователно мога да кажа, че хетерогенното естество на техническото решение, може да бъде техен недостатък. Някой хора третират техническия анализ, като наука, но мога да поспоря, че той е по-скоро изкуство.“
Смит смята, че търговците, които използват фундаменталния метод са потенциално ощетени ако игнорират техническия анализ, но не поради причините, за които вие си мислите.
„Понякога нивата работят, защото поръчките могат да бъдат скупчени покрай тях, което може да доведе до по силна развръзка. Това е причината, поради която дори тези с фундаментален подход трябва да са наясно с основните нива на пазара, също както и техническия анализ трябва да има някакъв поглед над основите, когато важни данни или събития имат имат потенциала да накарат пазара да се „размърда“ , дори и ако нямате поглед дали ще има спад или повишение.“
Но той спори, че ключовото решение е технически анализ защото една система и потенциала да се използват графиките дава възможност за успешна търговска стратегия и надежден риск мениджмънт механизъм.
„Може да го тествате отново и ще ви помогне да премахнете емоцията от търгуването, мястото където много бъркат. Основните грешки са да се придържаш към загубите на сделки с надеждата да се обърнат в твоя посока или да се взимат печалбите по-рано поради същата причина. За да се изгради такава силна систма около фундамента е много трудно при Форекс“, споделя той. „Правилата може да важат за известно време, но голяма част от тях са едновременни, както когато долара пада, акциите се покачват. Може да се открие уж надеждно правило, но в света на форекс нищо не продължава вечно.“


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс