www.varchev.com

Кризата изглежда отшумяла за Vodafone (LSE VOD)

Акция: Vodafone (LSE VOD) – Достъпна за търговия чрез Varchev Absolute Trader с тикер VOD.UK

Времева рамка: 4H / 1D

Очаквания: Възходящо движение

Коментар:

Базираният във Великобритания телекомуникационен гигант Vodafone (LSE VOD) издаде актуализация на финансовия си отчет днес, представяйки резултатите си за фискалната година, което качи акциите и с над 9%.

Цифрите показват, че компанията най-накрая е решила проблемите си с мрежите в Индия, както и е приключила с преструктуриране на портфейли. Сега от Vodafone могат да се концентрират върху извличането на най-голяма стойност от новото си Европейско портфолио на телекомуникационна мрежа 5G, което изглежда добре позиционирано на фона на пандемията Covid-19.

Още през четвъртото тримесечие на 2019 приходите в Испания и Италия забележимо изпреварват очакванията, тъй като затвореното население и икономика са увеличили потреблението на данни. Но не става въпрос само за предоставяне на повече потребителски услуги към крайни потребители. Силният набор от корпоративни клиенти на Vodafone би трябвало да означава, че тя се възползва в бъдеще от необходимостта на бизнеса да подобри своите договорености за широко и дългосрочно отдалечена работа, по-специално чрез осигуряване на широкомащабни мрежи (WAN).

В първото тримесечие на 2020, приходите в Испания и Италия, две страни, които са особено силно засегнати от Covid-19, приходите намаляват по-малко от очакваното, което позволява на компанията да отчете естествен ръст на приходите от 1,6%.

Солидната картина на приходите дава увереността на компанията да продължи да изплаща дивидент. Това само по себе си е нещо като постижение в момента, далеч от несъгласията, които придружиха миналогодишното решение на изпълнителения директор Ник Рейд да намали ценното изплащане. С основен паричен пооток от най-малко 5 милиарда евро през следващата година и с нетен дълг в средата на целевия му диапазон от 2,5 до 3 пъти коригирана EBITDA, няма непосредствени рискове от по-нататъшно намаляване за дивидента.

И накрая, от Vodafone заявиха, че в рамките на година ще имат разрешение да стартират своя общоевропейски бизнес с комуникационни кули за 5G покритие, който към момента генерира милиарди евро в Италия.

Технически анализ:

На техническата графика 1D, цената на акцията опитва пробив на хоризонталното ниво на съпротива между 123.8-126p, както и на бича формация на възходящ триъгълник с по-високи ниски стойности. Дневният осцилатор RSI е на диагонална съпротива.

На 4H графиката се забелязва импулсивно възходящо движение като при при задържане и консолидация на цената в диапазона между 115.36-120.76p, можем да търсим вход за дълга позиция. Ценова цел на възходящото движение е предишната хоризонтална подкрепа на денвната графика между 140.14-146.96p, където се намирa 61.8-70% Fibonacci на низходящия тренд.

1D

4H

1W

Алтернативен сценарий:

При затваряне на 4H бар под възходящата трендлиния, можем да видим натиск от страна на продавачите и евентуален тест на дъното регистрирано на 17 март тази година от 92.76p.

*Не е препоръка за трейд


 Junior Trader Radi Djuma


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс