www.varchev.com

Лихви на BoC и търговските войни ще движат финансовите пазари следващата седмица

Ако трябва да сравним новата седмица с тази, която измина, то на пазарите ще е пълна скука, което разбира се не означава, че няма да има добри възможности за трейд. Най-значимото събитие, което трейдърите очакват през следващата седмица е решението на Bank of Canada за основния лихвен процент в страната. Вероятността за повишение на срещата през следващата седмица се оценява на 86.6% или с други думи повишението с 25 базисни пункта е почти сигурно. До голяма степен пазарните участници вече са акумулирали това събитие, но задължително трябва да имаме предвид неочакваните и резки решения характерни за Bank Of Canada. Това, което може би ще окаже повече положително влияние върху CAD е покачващата цена на петрола, а повишението на лихвите просто ще подсили позитивизма около канадската валута.


 EUR/CAD – Изглежда, че петрола ще надвие намеренията на ЕЦБ


Макар и вече банално петролът и търговската война ще движат фондовите пазари и през следващата седмица. Взимайки предвид това е добре да се насочим към енергийните компании или като цяло енергийния сектор (покупка на ETFs). От друга страна в знак на процъфтяваща тревога, обема на търговия при някои от най-големите борсово търгувани фондове скочи с темпове, които за последно наблюдавахме през 2008г. Активи от този клас за около $3.4трлн. успяха да променят собствениците си за изключително кратък период от време. Най-популярни се оказаха ETF-те представляващи развиващите се пазари, като основния паричен поток там беше изходящ. Протекционизмът и политическите рискове в страните от развиващите се пазари накараха инвеститорите да оттеглят голяма част от средствата си. Впечатление през последните дни прави и масираната покупка на инверсни ETFs не само на развиващите се пазари, но и на SP500. Това ясно показва настроенията сред играчите на Wall Street, въпреки краткосрочните повишения в края на работната седмица.

Икономически календар за седмицата от 09.07 до 13.07.2018.

Понеделник:
02:50 Япония – Текуща сметка
08:45 Швейцария – Ниво на безработица
09:00 Германия – Търговски баланс
16:10 САЩ – Реч на Kashkari член на FOMC

Вторник:
01:45 Нова Зеландия – Продажби на дребно чрез кредитни карти
02:01 Великобритания – BRC Мониторинг на продажбите на дребно
04:30 Китай – CPI
04:30 Австралия – Бизнес доверие на NAB
11:30 UK – Производствен индекс
12:00 Германия – Икономически настроения
15:15 Канада – Жилищното строителство
17:00 САЩ – Работни места JOLTs

Сряда:
04:30 Австралия – Westpac потребителски настроения
15:30 САЩ – PPI
17:00 Канада – Bank of Canada основен лихвен процент
17:30 САЩ – Материални запаси
18:15 Канада – Пресконференция на BoC
23:30 САЩ – Член Уйлямс (FOMC)

Четвъртък:
02:01 Великобритания – Ценови индекс на RICS
09:00 Германия – CPI
12:00 Еврозона – Промишленото производство
14:30 Еврозоната – Доклад за монетарната политика на ЕЦБ
15:30 САЩ – CPI
19:15 САЩ – реч на Harker, член на FOMC
21:00 САЩ – Баланс на федералния бюджет

Петък:
03:00 САЩ – Реч на Kashkari член на FOMC
06:00 Китай – Търговски баланс
07:30 Япония – Промишлено производство
14:00 Великобритания – реч на Cunliffe, член на BoE
15:30 САЩ – Индекс на износа
19:30 САЩ – Реч на Bostic, член на FOMC
20:00 САЩ – Брой петролни платформи


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс