www.varchev.com

Майкъл Прайз от хедж фонда Franklin Templeton

Рейтинг:

12345
Loading...

Майкъл Прайз е роден през 1953 година. Той завършва през 1973 г. Университета на Оклахома с бакалавърска степен по бизнес администрация.
Праиз е бил нает от Макс Хайне и Mutual Series взаимни фондове веднага след като Праиз завършил колежа като научен сътрудник за $ 200 на седмица. Той е работил за компанията до смъртта на Хайне през 1988 г., след което той поема контрола на фонда и получава възвръщаемост от 20 на сто през тази година. Той по-късно продава фонда през 1996 г. на Franklin Resources за $ 670 милиона, тъй като се е чувствал неспособен успешно да инвестира голямата сума пари, която е под негово ръководство. Въпреки продажбата на фонда, Прайз продължава да работи там до 1998 г., след което той става председател на Mutual Series Fund.
Прайз, 271-вия най-богат човек в света, е президент и управляващ съдружник в MFP Investors LLC, която стартира през 1991 година. Той е и директор на Liquinet Holdings. Прайз е важна фигура в света на финансите и има много асоциации с някои от най-известните организации.
Прайз е активен хуманитарист, който в момента заема позицията на председател на неговата фондация, наречена The Price Family Foundation, която предлага стипендии за физически лица и домакинства, преживели финансови трудности. Той основал центъра Майкъл Ф. Прайз, който е 224 000 кв. м сграда за Министерството на генетиката и Транслираща медицина в колежа по медицина Albert Einstein, което има за цел да насърчи научните изследвания в посока на развитието на иновативно лечение на различни заболявания.
Трябва също да се отбележи, че легендарният инвеститор Сет Клармън посочва Прайз като един от основните му ментори.
Голяма част от инвестиционната философия на Прайз се основава на учението на Макс Хайне. Прайз започнал да работи за Хайне в неговия взаимен фонд Mutual Series веднага след дипломирането си и асоциира възгледите си с тези на своя наставник. Общата инвестиционна философия би могла да бъде причината, поради която Прайз е бил толкова успешен при приемането на Mutual Series след смъртта на Хайне през 1988 година.
Хейне е бил опорнюстичен инвеститор с подход, основан на инвестирането в стойност. Той осъзнава перспективата за печалба във фирми, които са в специални ситуации като фалит или преструктуриране. Една трета от акциите му са съставени от акции на компании със специални ситуации, докато останалите две трети са акции в стойност. Докато Прайз работил и по-късно управлявал фонда на Хейне, може да бъде неопровержимо заявено, че неговият опит в областта на инвестиционната стойност и опортюнистичните инвестиции е неговата сфера на компетентност.
Прайз поема любознателен подход при разглеждане на компаниите за инвестиране. Това, което той обмисля, е колко е вероятно компанията да бъде ценна и да бъде купена от някакъв инвеститор от друга страна. Той взема под внимание истинската стойност на капитала на дружеството чрез приемането на конвенционална метрика, като цена спрямо счетоводната стойност и цена спрямо паричните потоци.
Прайз изследвал обстойно сливания и придобивания при по-нататъшни изследвания на моделите на купуване или интерес на други инвеститори. Въпреки, че е наясно с факта , че не всички фирми са подобни и всяка има своята уникална финансова и управленска структура, която определя растежа и рентабилността на компанията, Прайз наблюдава стила на инвестиране на различни фирми и физически лица и купува подобни, но подценени акции на дружеството.
Например, Прайз ще обмисли закупуването на акция, която се търгува на 5x EBIDTA, ако забележи, че много сходна компания е била купена за 10х EBITDA. Той също така внимателно разучава и за управлението на дружеството и определя дали те действат в името на интересите на акционерите, без да поставя на първо място личните си мотиви. Прайз освен това подчертава значението на определяне на стойността на всеки сегмент на компанията като отделни субекти. С една дума, той оценява колко ще струва фирмата, ако някой иска да я купи днес.
Независимо от това, че другите инвеститори, които използват индекса за пазарната капитализация, повечето не предпочитат да инвестират в дружества, които са в беда, Прайз е с твърдо убеждение в инвестиционната си философия и се придържа към нея в добри и в лоши времена. В съответствие с инвестиционната си философия, Майкъл Прайз купува акции на дружества, които са в беда и продават своите акции с 30 до 40 процента под тяхната истинска стойност.
Възможността, която се намира в тези дружества, които продават активите си на цена, по-ниска от действителната им стойност е, че инвеститорът може да закупи големи количества акции на дружеството на по-ниска цена, преди компанията да предприема действия за преструктуриране. Прайз също така прави стресово инвестиране, но той е внимателен , за да инвестира в компании, които имат управление, което действа от името на най-добрия интерес на акционерите и е в състояние да ръководи компанията след преструктурирането.
Сред последното интересно нещо което Прайз прави портфейла си, е как той разпределя парите си. Прайз не харесва държането на много пари, защото, когато пазара се покачва, това е голямо съпротивление. От друга страна е необходимо да има малко пари за бъдещи покупки и за защита на инвеститорите срещу пазарни спадове. Подобно на Хейне, Прайз разполага с две трети от портфейла си в акции със стойност, и държи една трета за специални ситуации като арбитраж, проблемни ценни книжа и малко пари. Използването на тази методология, дори когато пазарът се понижава, портфолиото на Прайс е било в състояние да надмине средната доходност, тъй като специалните ситуации са склонни да имат по-малка корелация към общият фондов пазар.


БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни