www.varchev.com

Майкъл Стейнхард – няколко съвета от легендата в хедж фонд средите

Като тийнейджър, Майкъл Стейнхард чел борсови графики и се навъртал около брокерските офиси. Той завършва гимназия на 16 години и прелита през Wharton School Of Finance за три години, като се дипломира през 1960 година.

Той започва кариерата си на Wall Street в изследователски и анализаторски позиции към взаимния фонд Calvin Bullock и брокерската фирма Loab Rhoades & Cо. През 1967 г. Стейнхард, заедно с две други изгряващи звезди в областта на инвестициите, Хауърд Бърковиц и Джеролд Файн, формират хедж фонд компания със седалище в Ню Йорк, която нарекли Steinhardt, Fine, Berkowitz & Co. Под ръководството на Стейнхард, фирмата постоянно е била успешна в идентифицирането на макро пазарни движения и изграждайки след това своите стратегии за търговия на ценни книжа в тези ситуации. През 1979 г. , Бърковиц и Файн напускат партньорството, като след това компанията е преименувана Steinhardt Partners.
Steinhardt Partners постига рекордно представяне, което все още се откроява на Wall Street : 24% комбинирана средна годишна възвръщаемост – повече от два пъти тази на S&P 500 – за над 28-годишен период. Това, което е по-невероятно е, че Стейнхард е осъществил това с акции, облигации, дълги и къси опции, валути и времеви хоризонти, вариращи от 30 минути до 30 дни. Имало само няколко инвестиционни инструменти, върху които Майкъл Стейнхард не владеел известно майсторство.

Грандиозната кариера на Стейнхард приключва през 1995 г. , когато той решава да закрие бизнеса с богатството си и репутацията непокътнати, след като неговия фонд има възвръщаемост от 21% през последната си година. Това беше година отстранена от тежката загуба, която е претърпял през 1994 г., когато лихвените проценти са се движили срещу него и са предизвикали загуба от 30 % за неговия фонд.
След това той се обръща към благотворителни дейности и работи като член на борда на институции като New York University, Университета на Пенсилвания и Brandeis University. Той също така е бил в борда на Wisdom Tree Investments, базирана в Ню Йорк фирма за управление на активи, която спонсорира борсово търгувани фондове.

Инвестиционен стил
Стейнхард имал перспективата на дългосрочен инвеститор, но в по-голямата част е инвестирал като краткосрочен стратегически трейдър. Той залагал на посока на движение с помощта на един еклектичен микс от ценни книжа и е бил подкрепен от екип от трейдъри и анализатори. Както бе споменато по -горе, той подчертава движения тип макро разпределение на активите, от които той прибирал печалбите си. Чарлз Кирк, издател на доклада The Kirk Report, придобива тези “правила на инвестирането” от реч на Стейнхард през Юни, 2004 г., които показват, че дори хедж фонд инвеститор с големи амбиции трябва да бъде заземен :
– Направете вашите грешки в началото на живота. Колкото по-трудни уроци по-рано, толкова по-малко грешки ще правите по-късно.
– Винаги изкарвайте прехраната си правейки нещо, което обичате.
– Бъдете интелектуално конкурентен. Ключът към изследванията е да се асимилират колкото се може повече данни, за да бъдете първите, които да усетите значителната промяна.
– Правете добри решения дори и с непълна информация. Вие никога няма да разполагате с цялата информация, която ви трябва. Важното е това, което правите с информацията, която имате.
– Винаги се доверявайте на интуицията си, която прилича на скрит суперкомпютър в ума. Тя може да ви помогне да направите правилното нещо в правилния момент, ако й се даде шанс.
– Не правете малки инвестиции. Ако смятате да поставяте пари в риск, се уверете, че наградата е достатъчно висока, за да оправдае времето и усилията ви, вложени в инвестиционното решение.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс