www.varchev.com

Манипулиране котировките на NYSE

Рейтинг:

12345
Loading...

Новият аналитичен пазарен инструмент "Midas" на SEC позволява на регулатора да измерва как се спазва основния принцип, който лежи в основата на всички разпоредби свързани с фондовата търговия. Става дума за правило 603 (а) (2), в което основно се посочва, че не може да се изпращат борсови котировки по-бързо на специално обособени групи, отколкото до цялата общност. Това е същото правило, което беше нарушено на NYSE и последва глоба през септември 2012 от $5 million. Става дума за времевия анализ на Nanex, изпратен на SEC на 22 юли 2012. Той предупреждава регулатора и показа убедително, че постоянното забавяне е съществувало при публичните котировки на NYSE спрямо преките котировки, без това забавяне да е свързано с консолидационния процес.

Днес "Midas" дава на SEC същата възможност, която Nanex имаше през 2010. Ние силно ги призоваваме да го използват и да извършат същия времеви анализ на последните търговски дни (10 дни от 2013). Въпросът е спешен, защото има достатъчно доказателства, че забавянето продължава да съществува на няколко борси. Тези закъснения са не само в нарушение на разпоредбите, но те поставят в значително неблагоприятно положение над 2.5 милиона абонати, които общо плащат почти $ 500 милиона годишно за котировки в "реално време".

Нашият метод за откриване на закъснения на данни е прост, директен и прави "Midas" добър за употреба. Един добър програмист, с няколко години опит, няма да има никакви проблеми за настройване на необходимата логика в рамките на един или два дни.

Time-stamp Analysis.

В първата и единствена стъпка, всяка котировка и трейд се консолидират за целия търговски ден, захранвайки дубликат с резултатите, записан на ASCII text file, където всеки ред съдържа данни за един трейд или котировка и включва: директна времева маркировка на подаването, консолидирана времева маркировка, обем на ексчейнджа, символ, цена. В този си вид, изходният файл трябва да бъде свободно достъпен за обществеността и университетите за статистически анализ.

Регулаторът може също така да извършва и собствен статистически анализ, за да се определи кога, къде и в каква степен public quote е забавена спрямо директната котировка. Този анализ ще определи степента на спазване на ключовия принцип, който лежи в основата на Регламент NMS.

Последните изказвания от SEC показват, че се планира да използват Midas за да разглеждат детайлите зад уплътнените котировки, прекалените анулирани поръчки, mini flash – катастрофите и други престъпни дейности. Въпреки че това са най-добрите начини за използване на инструмента за анализ на пазара (Midas), те бледнеят в сравнение с time-stamp analysis, защото първата дава възможност за потулване и е трудно да се докаже манипулиране на законите, докато вторите могат да бъдат свързани директно към сърцевина на правило, което лежи в основата на Регламент NMS. Едно неправилно забавяне беше причината за глоба от $5 million срещу борсата през септември 2012. Освен това, милиони хора са пряко засегнати и поставени в неравностойно положение чрез незаконните закъснения при подаването на данни. Това би било и голяма загуба на публични средства, ако веднага не пристъпят към time-stamp analysis, защото там съществува достатъчно доказателства, че е налице незаконно предимство на скоростта на прекитекотировки спрямо обществените.

Като се има предвид всичко, което знаем за анализа на пазарни данни и на индустриалния стейтмънт, можем да предположим само 2 причини поради които SEC да избегнат analyzing time-stamps.

  1. Ако „Midas“ не е в състояние да изпълнява тази проста задача. Ако това е така, то това е огромна загуба на публични средства за тази услуга.
  2. Ако SEC искаше „Midas“ не за откриване на измами и злоупотреби от страна на определени участници, а по-скоро, за да се предпазят групи със специални интереси и да се държи в заблуда обществеността, която вярва, че пазарите са справедливи и прозрачни.

Nanex разкрива забавянето на NYSE Public Quote:

Преди повече, че три години, при детайлния flash crash анализ на 6 Май 2010 ние открихме една от основните причини за катастрофата, и сериозно нарушение на регламента, който урежда как акциите трябва да се търгуват в САЩ (Reg. NMS ). Конкретно, ние открихме, че борсови котировки от NYSE бяха забавени с повече от 30 секунди спрямо публичните котировкаи(графика 1), в сравнение с Open Book, което е скъп продукт на NYSE и директно се използва предимно от High Frequency Traders (HFT). Решаващ под-регламент забранява обмена на борсови котировки за специални групи да се осъществява по-бързо, отколкото за обществеността. Това под-правило е от такова значение, че без него,цялата останала част от правилата по същество стават безсмислени.

След като посочихме няколко тежки закъснения в котировките на NYSE, веднага се появи отсрещен отговор отхвърлящ твърденията, че е имало проблем, въпреки многобройните телефонни обаждания от медии като The Wall Street Journal, The New York Times, Reuters, Bloomberg.

За да разберем дали наистина котировките на NYSE бяха със забавяне, ние поснахме друго quote-by-quote сравнение на времевите отпечатъци от публичната котировка и Open Book за 30 минутния трейдинг период в General Electric на 21 Юли 2010. Избрахме този период защото тогава имаше забележим лаг в публичните котировки от NYSE срещу котировките от други борси, които обвиниха извън консолидационния процес, като източник за забавянето

Още веднъж забелязахме значителни забавяния между времевите марки при публичните котировки и Open Book. Тези закъснения варираха в стотици от милисекундата. Въпреки че забавянията бяха по-ниски от 1/10 от секундата те все още продължаваха да будат в пъти по-високи от очакванията.

Първият ни опит да намерим причината за забавянията включваше сравнение между трейдинг активността при акциите не GE с магнитута на закаснението, като в крайна сметка не успяхме да намерим корелация между двете

След това започнахме да търсим корелация между броя на котировките всяка секунда и отново не открихме нищо

Забелязахме, че котировките на NYSE бяха включени в кръстосани NBBO`s / Национална най-добра Bid/Offer където цена купува е по-сивока от цена продава, което е в следствие на закъснелит екотировки от една борса/, при огромен набор от акции. Това ни накрада да погледнем дали броя на котировките от NYSE за всички акции в CQS, са корелирани със закаснението

Първо трябваше да изключим възможността забавянето да е породено от консолидационния процес. За да направим това ние погледнахме примери от котировките на NYSE спрямо котировките от други борси в публичните база данни

Това което открихме е че високата скорост на котировките от NYSE е довело до съответното забавяне при всички публични коиторвки на NYSE


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни