www.varchev.com

Най- важното от президента на ЕЦБ Марио Драги

Марио Драги: “Промените ще използват “синергия” между различните инструменти, с цел укрепване на икономиката и ускоряване връщането на инфлацията.”

“Разширеното купуване на облигации ще работи най-малко до Март 2017 и толкова дълго, колкото е необходимо, за да се достигне инфлацията обратно по устойчив път към целта на ЕЦБ, което е близо, но малко под 2%. Годишната инфлация в еврозоната през февруари е отрицателна -0.2%.”

“Покачването на държавните облигации имаше преливен ефект на пазара, където доходността спадна във всички падежи. Доходността на 10-годишните бенчмарк облигации спаднаха с 1 базисен пункт до 1,883%.”

“В така нареченото Европейско ядро – най-вече Германия, Белгия и Холандия, движенията са по-слабо изразени. Доходността на 10-годишните бенчмарк немски облигации, известна като преградната стена, спаднаха със 7 базисни пункта до 0,164%, а доходността по холандските 10 годишни облигации е спаднала с 10 базисни пункта.”

Драги казва, че проценти ще останат на сегашните или по-ниски нива за “продължителен период от време.”

Драги: “Икономическото възстановяване на еврозоната се очаква да се случи при “умерени темпове” и тази дейност трябва да бъде подкрепена от мерки на паричната политика на ЕЦБ.
Ниската цена на петрола също трябва да бъде от голяма полза за потребителите и за корпоративната рентабилност, казва той, и описва фискалната ситуация в региона като леко експанзионистична, до голяма степен благодарение на усилията за справяне с кризата с бежанците.
В същото време, перспективите за растеж са възпрепятствани, казва той, от слабост в развиващите се пазари.”

“Членовете на ЕЦБ намалиха прогнозите за растеж и инфлацията и да видим рисковете изместени към намаляване”, казва Драги.

“ЕЦБ вижда за 2016 инфлация от 0.1% в сравнение с предишната прогноза от 1%. За 2017 г. служителите виждат инфлацията при 1,3% в сравнение с предишната прогноза от 1.6%. Инфлацията през 2018 г. е фиксиран на 1,6%.”

Той подчертава необходимостта страните от еврозоната да спазват фискалните правила в Европа, но казва, че “всички страни трябва да се стремят към по-благоприятстващи растежа микс от фискални условия”.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс