www.varchev.com

Милиардерът Ray Dalio залага на тези 3 акции

Linde PLC (LIN)

Лидерството на Linde в индустрията и основните й продукти помогнаха на компанията да се справи в кризата. Приходите на компанията спаднаха през 1Q20, но нараснаха през втората половина, като достигнаха нивата преди пандемията през Q3 и надвишиха тези нива през Q4. Компанията запази дивидента си стабилен на 96 цента на обикновена акция – и повиши изплащането до 1,06 долара на акция. Това се изчислява на годишна база до $ 4.24 и дава доходност от 1.7%. Ключовият момент тук не е умерената доходност, а увереността на компанията в сигурността на позициите й, което й позволява да запази стабилен дивидент в момент, когато много от колегите намаляват споделянето на печалбата.

Тогава не е чудно, че инвеститор като Dalio би проявил интерес към компания като Linde. През четвъртото тримесечие фондът на милиардера събра 20 149 акции на стойност 5,05 милиона долара по текущи цени. LIN продължава да изпълнява стратегията си за растеж, за да стимулира стабилен двуцифрен ръст на печалбите, придружен от предстоящите проекти, повишаване на ефективността и солидни изкупувания със силния си баланс и парични потоци. Освен това солидната позиция на FCF им осигурява поле за сливания и придобивания, обезценки и др. Вярва се, че LIN е готов да продължи да изненадва инвеститорите и да надминава очакванията и да оперира като най-голямата световна индустриална газова компания.

BlackRock (BLK)

Следва най-големият мениджър на активи в света. BlackRock има над 8,67 трилиона долара активи под управление. Компанията е един от доминиращите индексни фондове на финансовата сцена в САЩ и през миналата година отчете приходи от 16,2 милиарда долара, с нетна печалба от 4,9 милиарда долара.
Последният доклад на BlackRock за четвъртото тримесечие показва силата й, доколкото могат цифрите: EPS достигна $ 10.02 за акция, 12% последователна печалба и 20% годишна печалба. Тримесечните приходи от $ 4.8 млрд. са се увеличили със 17% на годишна база. BlackRock постигна всичко това, дори когато кризата с короната изглади икономиката през 1П20.

През първото тримесечие на тази година BlackRock обяви редовния си тримесечен дивидент и увеличи плащането с 13% до $ 4,13 за обикновена акция. Компанията поддържа дивидента си надежден през последните 12 години.Не желаейки да пропусне непреодолима възможност, фондът на Dalio натисна спусъка на 19 917 акции, което му даде нова позиция в BLK. Стойността на това ново допълнение? Повече от 14 милиона долара.

AbbVie (ABBV)

AbbVie е основно име във фармацевтичната индустрия. Компанията е производител на Humira, противовъзпалително средство, използвано за лечение на широк спектър от хронични заболявания, включително ревматоиден артрит, болест на Crohn и псориазис. Леченията, съответно за псориазис и ревматоиден артрит, и миналата година отчитат продажби от 2,3 млрд. Долара. AbbVie очаква, че тези лекарства ще „запълнят празнината“ в печалбите, когато патентите на Humira изтекат през 2023 г., с продажби до 20 млрд. долара до 2025 г.

В момента Humira е основният двигател на имунологичното портфолио на AbbVie и осигурява 19,8 милиарда долара от годишните приходи на портфолиото от 22,2 милиарда долара и значителна част от общите продажби на компанията. За цялата 2020 година, във всички подразделения, AbbVie видя 45,8 милиарда долара приходи, с коригиран разреден EPS от 10,56 долара.
Компанията има 8-годишна история на запазване на надежден – и нарастващ – дивидент. В последната декларация, направена този месец за плащане през май, AbbVie повиши дивидента с 10% до $ 1,30 за обикновена акция. При 5,20 долара годишно, това дава доходност от 4,9%.Между траекторията на растеж на портфолиото на бившия Humira на ABBV и широкото портфолио от катализатори в активите е трудно да се намери компания за биофармация, която да е в по-добра позиция, дори и с очертаващото се LOE.

0

 Junior Trader Kameliya Ivanova


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс