www.varchev.com

Най-погрешното схващане в трейдинга

Обичам разговорите между трейдъри. Много се радвам да споделям с хора със сходно мислене, които просто искат да постигнат по-добър живот за тях самите и повечето пъти се обръщат към правенето на пари онлайн.

Търгуването бързо стана достъпно за почти всички с компютър, интернет и 50$. Много от трейдърите са чели различни книги и маркетингови материали – как да направим състояние и да работим от всяка точка на света. Това може да послужи за прекарване на повече време със семейството и правене на нещата, за които винаги сте мечтали… начин да попълните списъка си с желани неща.

Проблемът идва, когато хората започнат да мислят, че трейдинга и “правенето на пари онлайн” са едно и също нещо. Много пъти, когато дискутират трейдинга, хората смятат точно това. Някои в миналото са работили в интернет маркетинга, други са строители, трети се занимават с предоставянето на услуги. Но въпреки различията всички участват на пазара, за да спечелят повече пари, мислейки си, че трейдинга е едно и също като “правенето на пари онлайн”, което всъщност е основна грешка.

Нека да разгледаме интернет маркетинга като пример. Хората използват SEO оптимизация, когато изграждат сайтове, които да продават продукти или услуги. Те пускат различни линкове в различни сайтове, като се надяват на повишение на посещенията на сайта, което ще повиши рейтинга му в търсачките. Те трябва да се съобразяват с конкурентите си и с постоянно променящия се алгоритъм на Google. Повечето пъти печелят хората с по-дълбоки джобове, но е много вероятно да има още много хора, които се опитват да правят същото и да отчетат печалби.

В трейдинга не се съревноваваш с останалите, нито се бориш с постоянно променящ се алгоритъм, който може да понижи рейтинга ти. На пазара си срещу хора, които вероятно са търгували повече време от теб и имат много повече опит. И все пак това не е най-големият проблем. Най-големият проблем сте самите вие.

Работата за вас, когато правите уеб сайт е като катерене на планината Еверест. Няма по-голяма психологическа работа от търговията с реални пари. Седейки, гледайки графиките и всяко възходящо и низходящо движение да ви носи печалба или да ви носи загуба.

Губещите сделки означават по-малък акаунт за търговия, което кара много трейдъри да правят глупави сделки, които не са били планирани ( ако изобщо е имало план). Печелившите сделки, когато цената тръгне в желаната посока, това може да накара трейдъра да повиши очакванията си за печалба и да се опита да направи “хоум рън”. Хората наистина си мислят, че имат печеливша серия, когато истината е, че печалбите и загубите нямат нищо общо с поредността.

Някои от най-добрите на пазара може да погледнат цената, графиката или обемите, за да разберат кога търгуват аматьорите, да влязат на пазара и да им вземат парите. Разбирането се развива с годините и практиката, разбират се структурите на ордера и психологията зад всяко едно пазарно движение. Те знаят кога да натиснат бутона и да вкарат капитала си на пазара. Повечето участници на пазара са като самотни стрелци в дивия запад и не знаят, кой е истинския стрелец.

Не може да сравнявате трейдинга с “печеленето на пари онлайн”. На практика обаче повечето участници си мислят точно това. Трейдърите ( се надяват) да печелят пари, търгувайки на пазара, който виждат на компютъра си.

Истерията в интернет е страхотна. И наистина е. Все още се вижда и до днес някои може да сбъднат мечтата си – да е на плажа, близо до океана, топлият бриз да гали лицето, докато той пиейки си между другото коктейла търгува на финансовите пазари. Един ден и това може да стане. За сега сме твърде далече от тази реалност.

Целта на написаното до сега е да разберете , че трейдинга е нещо, което не сте правили до момента. Повечето ще изгубят, и няма от какво да се срамуват заради това, защото трейдинга е трудно нещо. Всъщност търговията е толкова лесна, че е супер трудно да се прави. Това е един порочен парадокс.

Ако наистина го смятате за “правене на пари онлайн”, спестете си усилията и не търгувайте. Ако знаете дълбоко в себе си, че това е нещото, с което ще се занимавате, минете на следващото ниво – усещайте. Избийте си от главата, че трейдинга е като всяко друго нещо. Самообучавайте се и продължавайте да говорите с други трейдъри. Повече от всичко опитвайте се да разберете провалите си , както и успехите си и никога не се страхувайте да насочите пръст към себе си.

 


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс