www.varchev.com

Как мисли печелившият трейдър?

Повечето трейдъри вярват, че трябва да намерят страхотна трейдинг стратегия, когато започват да търгуват. След това всичко, което трябва да направят, е всеки ден да бъдат на пазара, да използват своята страхотна стратегия за търговия и пазарът веднага ще започне да налива пари в банковата им сметка.

За съжаление, както всеки от нас, който някога се е занимавал, е научил, не е толкова лесно. Има много трейдъри, които използват интелигентни, добре разработени стратегии за търговия и все пак редовно губят пари.

Истината е че едва 3% от трейдърите печелят постоянно и последователно. Има определени вярвания, нагласи и психологически характеристики, които са от съществено значение за завладяването на финансовите пазари.

Една груба грешка на много трейдъри е вярването, че пазарът е подправен срещу тях. Такива отрицателни и погрешни вярвания могат да окажат значително влияние върху способността ви да търгувате успешно. Ако гледате на пазара, като на завладяна територия, тогава не го гледате правилно, в съответствие с действителността и следователно не можете да се надявате да можете обективно да оценявате пазарните възможности. Пазарът е напълно неутрален – не го е грижа дали печелите или губите пари.

Нашите вярвания за самите нас са друг критичен елемент на трейдинг психологията. Една лична характеристика, която почти всички печеливши трейдъри споделят, е самочувствието. Печелившите трейдъри притежават твърдо, основно вярване в способността си да печелят – вяра, която не е сериозно разклатена от няколко или дори повече губещи сделки. Разбира се тук е важно също самочувствието да не се превръща в прекомерна самоувереност.

Ето и няколко от характеристиките на печелившите трейдъри:

1. Толеранс към риска – Хората които имат нисък толеранс към риска не са готови да бъдат успешни на финансовите пазари. Всеки печеливш трейдър умее да приема загубите, тъй като разбира че пазарните движения няма как да бъдат прогнозирани на 100%.

2. Бърза приспособимост – Пазарите не са константни и винаги се изменят. Печелившите трейдъри умеят да се напасват към тези изменения. Те са гъвкави в мисленето си и бързо умеят да променят отрицателни страни на стратегията си в положителни.

3. Дисциплина – Печелившия трейдър остава дисциплиниран и прилага своята стратегия и предварително написан план независимо от пазарния резултат в момента и от това дали неговия акаунт е пострадал от последната губеща поредица.

4. Самоконтрол – Успешните пазарни участници не се вълнуват прекалено. Те запазват хладнокръвие при големи печалби или последователни загуби и не позволяват емоцията да диктува решенията им.

5. Риск и money мениджмънт – Печелившите трейдъри винаги измерват риска преди всяка сделка. Те никога не допускат лукса да загубят повече от колкото техния акаунт може да им позволи независимо от това какво се случва на графиките или 100% убеденост на някой анализатор.

 


 Head of Trading Dimitar Kalapov

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW