www.varchev.com

На кои пазари да търгувате

Рейтинг:

12345
Loading...

След като сте решили да се потопите в търговията с финансови инструменти, трябва да направите избор на кои пазари да търгувате. Пазарите основно се делят на пет, пазари на акции и облигации,
ETFs, фючърси, опции и форекс. На кратко ще разгледаме особеностите на всеки един от тях, за да ги вземете предвид при вашия избор за търговия.

Пазарът на акции
Това е може би най-известният пазар, които новите търговци срещат. А най-общо участието на такъва пазар се изразява в покупката на акции, примерно на Apple и да очаквате, че цената и ще се повиши в определен период от време. Притежаването на акции на дадена компания може да ви донесе и допълнителен доход във вид на дивидент.

Пазарът на ETFs или борсово търгувани фондове
Вторият основен пазар за търговия е тясно свързан с акциите са ETFs. ЕТFs представляват финансов инструмент, чийто акции се търгуват на фондовите борси. Принципът на ETFs е, че те следват представянето на определен индекс от ценни книжа, цените на даден пазарен сектор или цените на стоки като петрол, злато и др. Търгувайки този вид фондове, всеки инвеститор може да диверсифицира портфейла си, намалявайки по този начин риска от загуби. Освен това ETFs са привлекателни за инвеститорите заради по-ниските си разходи (отколкото ако ценните книжа бъдат купувани поотделно).

Пазарът на фючърси и суровини
Фючърсите са малко по-сложни, отколкото са акции или ETFs. И има по-голям риск при търговията с фючърси или суровини. Фючърсният контракт е деривативен инструмент, представляващ споразумение между две страни за покупка или продажба на даден актив на предварително определена цена с доставка на бъдеща дата. Когато търговец купи фючърсен контракт той очаква цената на основния актив да се повиши в бъдеще, което ще му позволи да реализира печалба.

Пазарът на опции
Опциите са дру деривативен инструмент. Опцията е ценна книга, която дава на купувача правото, но не и задължението, да купи или продаде определен базов актив или инструмент на предварително определена цена на или преди определена дата. Продавачът има съответното задължение да изпълни сделката – което е да продаде или купи – ако купувачът упражни опцията. Така опции са естествено по-сложни, отколкото закупуването на акции или фючърси.

Forex
Форекс (FX) е пазарът, на който се търгуват валути. Форекс пазарът е най-големият и най-ликвиден пазар в света със средна стойност, която се търгува над $ 1,9 трилиона на ден и включва всички валути в света. Ако търговията на валути ви звучи интересно, тогава може би валутната търговия е за вас.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни