www.varchev.com

Някои от най-доходните дивидентни акции в САЩ:

Все повече инвеститори се обръщат към дивидентните акции, след като доходността от държавните облигации се понижи значително последните години, а причината са ниските лихви от страна на Централните банки.
Разбира се размера на дивидентите на всички компании се различават значително, различава се и доходността от различните акции, заради пазарната им стойност и %дивидент.

Ето някои от най-добрите дивидентни акции в момента:

Sunoco LP и борсов код SUN

доходност от дивиденти: 11,6%

Sunoco LP е компания разполага със значително разширена мрежа от дистрибуция на горива в САЩ, чрез бензиностанции и магазини.

Sunoco си сътудничи с над 6800 магазини и независими търговци, както и търговци на едро. Компанията притежава и 440 ресторанта за обслужване на клиентите си и 440 магазини в източната част на страната под името на Aplus и други търговски обекти и магазини в цялата страна.

SUN започна изплащане на дивидент в края на 2012 г., който е в размер на $ 3,30 на акция годишно или доходност около 11,6% при цена на акциите $ 28,50. Всичко това се дължи на големите маржове в печалбата на магазините, плюс търговията на едро и дребно, дистрибуцията както и от продажбата на бензин.

Starwood Property Trust Inc и борсов код: STWD

доходност от дивиденти: 8,7%

Starwood Property Trust, Inc. е компания, която дава ипотечни кредити и други такива със добро обезпечение. Ипотечните й кредити са с фиксиран и плаващ лихвен процент и план и с продължителност 5 години. Компанията дава добро съотношение кредити към стойност на 60%, което е и едно от предимствата на компанията. Инвестициите на компанията са са диверсифицирани географски, като имат и предметна диверсификация.

Една от основните причини за добрите резултати на компанията е добрият подбор на ипотеките и ипотекираните обекти. Компанията е в корекция, което дава добри места за нови покупки.

Ashford Hospitality Trust, Inc, символ: AHT

доходност от дивиденти: 8,2%

По някакви причини пазарът просто не обича Ashford Hospitality Trust. Въпреки че приходите и финансовите резултати за Q2 са много по-добри спрямо очакванията пазара все още не оценява добре тази компания. Това до някъде е добре, защото все още може да се купува евтино. Дивидентната доходност на компанията е 8,2%, на база на годишна печалба от 48 цента на акция при цена на акция $ 5,83. Нейната съотношение дивидент покритие е изумителното 3.2x.

0

 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс