www.varchev.com

Основателят на Farallon Capital – Том Стеър

Стеър е основател и бивш старши съ-управляващ партньор на Farallon Capital Management LLC и съ-основател на OneCalifornia Bank, базирана в Оуклънд банка за развитие на общността. Той е отговорен за финансирането на създаването на TomKat Центъра за устойчива енергия в Станфордския университет, част от Precourt Institute of Energy (Институт по енергетика).

Стеър е роден в Ню Йорк през 1957 година. Майка му, Марни (по баща Феър), е била учителка по правопис и четене в Бруклинската камара по принудително задържане, а баща му, Рой Хенри Стейер, е бил партньор в адвокатската кантора на Sullivan & Cromwell в Ню Йорк. Той посещавал Philips Exeter Academy и се дипломира от университета в Йейл с пълно отличие по икономика и политически науки, и е избран за член в Phi Beta Kappa и ръководител на обществото Wolf’s. Бил е капитан на футболния отбор на Йейл. Стейер получил магистърска степен от Stanford Business School.Преди да се присъедини към Hellman & Friedman, Стейер работил в Goldman Sachs от 1983 до 1985 като сътрудник в отдела за риск арбитраж под роководството на Робърт Рубин. Започва професионалната си кариера в Morgan Stanley през 1979 година.

Стеър основава Farallon Capital Management LLC през Януари 1986 година. Във Farallon работят около 165 души в осем офиси в световен мащаб, и е със седалище в Сан Франциско, Калифорния. Farallon се счита за пионер в практиката на инвестиране тип “абсолютна възвръщаемост” – стратегия, която има за цел да генерира положителна абсолютна възвръщаемост, независимо от посоките на финансовите пазари.

Farallon Capital използва проста стратегия. Той се опитва да постигне най-висока възвръщаемост чрез използване на фундаментален, отдолу-нагоре анализ. Том Стеър използвал различни инвестиционни стратегии, като ги е прилагал на опортюнистична основа. Тези стратегии включват кредитни инвестиции, инвестиции в стойност, инвестиции, възникнали от събития, арбитраж по сливания, инвестиции в недвижими имоти, както и преки инвестиции. Farallon прави инвестиции в икономиките по целия свят, включително и двата развити и развиващи се пазари, както и в публичния и частния дълг. Стеър определял пригодимостта на дадена инвестиция напулно независимо на фундаментална основа. И той трябва да е правил нещо правилно. Към края на 2011 г., Farallon беше 14-ят най-голям хедж фонд в света, с над $ 21 милиарда в активи под управление.

Том обяви през Октомври 2012 г., че той ще се оттегли от поста си в Farallon, за да се съсредоточи върху политическия активизъм, и по-специално върху застъпничеството му за алтернативната енергия.

Varchev Finance


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс