www.varchev.com

Основна стратегия на Варчев Финанс за управление на взаимни фондове

Рейтинг:

12345
Loading...

Управлението на инвестиционните портфейли на Варчев Високодоходен Фонд и Варчев Балансиран Фонд е активно. Това означава че всеки ден се анализират притежаваните активи и пазарите където се търгуват, вземат се решения за продажба или добавяне по позицията. Чрез активното управление на средствата във фондовете се постига добро ниво на риск и възвращаемост, дори по време на рецесия. Как става това? Водим се от максимата „ако утре трябва, ще кешираме всичко“.

Стратегията за инвестиции на Варчев Финанс се придържа към максимално диверсифициране на риска, като самите инвестиции се осъществяват на четирите най-развити пазари в света, САЩ, Германия, Франция, Великобритания и България. Стратегията има за цел да се инвестира в най-добрите компании включени в
индексите на съответните страни или така наречените сини чипове.

Освен диверсифицирането на портфейла посредством инвестиции на различни пазари, стратегията използва и покупка на финансови инструменти, които носят доходност при спадащ пазар - инверсни ETFs. По този начин при евентуален срив на пазарите доходността по тези инструменти ще покрие част от загубите или всички загуби.

Разпределение на активите и максимално допустими стойности от един тип актив в портфейла:
- Акции на чуждестранни компании, търгувани на регулиран пазар - до 60 на сто от активите на Фонда.
- Дялове на инвестиционни дружества или други Договорни Фондове в това число Борсово търгувани Фондове (ETF) - до 30 на сто от активите на Фонда;
- Ценни книжа, издадени или гарантирани от българската държава или от Българската народна банка, или от други държави, централни банки или международни организации, и банкови влогове съгласно закона – до 50 на сто от активите на Фонда.
- Ипотечни облигации и други дългови ценни книжа, издадени от български банки, както и квалифицирани дългови ценни книжа, издадени от чуждестранни банки – до 50 на сто от активите на Фонда.
- Корпоративни облигации на български емитенти, приети за търговия на регулиран пазар съгласно изискванията на закона – до 70 на сто от активите на Фонда.
- Акции на български дружества търгувани на регулиран пазар – до 70 на сто от активите на Фонда
Банкови депозити.
- Банкови депозити - до 50 на сто от активите на Фонда.

Варчев Финанс предлага инвестиции в два взаимни фонда и управление на индивидуален портфейл: www.varchevfunds.com


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни