www.varchev.com

Очакваме изключително напрегната и динамична седмица

Тази седмица, инвеститорите ще продължат да се фокусират върху икономическите данни от САЩ, за да добият по-ясна представа, дали най-голямата икономика в света е достатъчно силна, за да издържи на по-нататъшни повишения на лихвите през 2016 г., като данните за продажбите на дребно в петък ще бъдат под светлината на прожекторите.

В допълнение повече от половин дузина говорители на Фед ще направят изявления. от които пазарните играчи ще търсят улики за предполагаемото време на евентуално увеличение на ставките в САЩ.

В другия край на земното кълбо, Китай ще освободи вихрушка от икономически данни, включително доклади за инфлацията на потребителските цени и търговския баланс, като участниците на пазара ще търсят допълнителна информация за силата на втората по големина икономика в света.

В същото време, Еврозоната и Германия ще публикуват ревизирани данни за икономическия растеж през първото тримесечие на годината.

Заседанието относно основния лихвен процент на Банката на Англия, което ще се проведе в четвъртък, също ще бъде в центъра на вниманието.

Ето, кои данни ще бъдат основни пазарни двигатели през тази седмица:

Изявления на служители на Фед

Пазарните участници ще следят изкъсо, редица изказвания от служители на Федералния резерв, за да преценят съотношението на мненията относно перспективата за основния лихвен процент на САЩ.

Начало на канонадата от изявления ще даде Президентът на Фед за Чикаго – Чарлз Евънс (понеделник 12:10ч. наше време), следван от Президента на Фед за Минеаполис – Нийл Кашкари (понеделник 20:00ч. наше време) и Президентът на Фед за Сан Франциско – Джон Уилямс (понеделник). Във Вторник на сцената ще излезе ще длъжностното лице, което мнозина смятат за най-тясно свързано с Председателят на Фед – Джанет Йелън, а именно Президентът на Фед за Ню Йорк Фед – Уилям Дъдли (вторник 10:15ч. наше време). Президентите на Фед за Кливланд – Лорета Местер (четвъртък 18:00ч. наше време), за Бостън – Ерик Розенгер (четвъртък 18:45ч. наше време) и за Канзас Сити – Естер Джордж (четвъртък 20:30ч. наше време) ще говорят на публични събития в четвъртък, щафетата ще приключи с изявлението на Президентът на Фед за Сан Франциско – Уилямс в в петък.

Китай – CPI

В неделя Китай оповести търговски данни, от които стана ясно, че износът и вносът през април, са се свили повече от очакваното. Износът се е сринал с 1.8% спрямо година по-рано, което е под прогнозите за спад от 0.1%, докато вносът е намалял 10,9%, в сравнение с очаквания за спад от 5,0%. Това остави Китай с излишък от $ 45.60 милиарда през миналия месец. Азиатската нацията ще публикува данни за инфлацията на потребителските и производствените цени през април във вторник (04:30ч. наше време), както и доклади за промишленото производство, инвестициите в основни капиталови актив и продажбите на дребно рано в събота.

“Супер четвъртък” на Банката на Англия, четвъртък 14:00 (наше време)

BoE ще оповести решението за основния лихвен процент на Великобритания, както и протоколите от заседанието на Комитетът по паричната политика и тримесечен доклад за инфлацията в 14:00ч. в четвъртък. Миналия месец, Комитета по парична политика гласува с 9-0, за запазване на лихвите на рекордно ниски стойности от 0.5%. На фона на несигурността по отношение на референдума за Brexit и на лошите икономически данни, очакванията за промяна на лихвите, бяха изместени за началото на 2017г.

Еврозоната: БВП за първото тримесечие

ЕС ще публикува ревизираните данни за икономическия растеж през първото тримесечие в петък (12:00ч. наше време). Очакванията са, че докладът ще покаже ръст от 0.6% през първите три месеца на 2016 г., непроменени от предварителната оценка и повишение с 0.3% спрямо последното тримесечие на 2015г. Германия ще пусне, своя индивидуален отчет, също в петък (09:00ч. наше време), като консенсусът за икономическия ръст на най-голямата икономика в Еврозоната е за ръст от 0.6% през първото тримесечие, след увеличаване с 0.3% през предходното тримесечие.

 

САЩ: продажби на дребно, петък 15:30 (наше време)

Министерството на търговията ще оповести данни за продажбите на дребно през април, като прогнозата е, че докладът ще покаже възстановяване с 0,7% през миналия месец (април), след като през март продажбите на дребно се свиха с 0.3% през март. Основните продажби се очаква да са се увеличи с 0.5%, след ръст от 0.2% месец по-рано.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс