www.varchev.com

Очакваме ли ново рали при Tesla?

Днес в 21:00 очакваме решението на Фед за лихвените проценти да определи цялостната посока на пазара. Акциите на Tesla като цяло следваха движенията на основните индекси, но последните седмици видяхме покачване, което би могло да се окаже по-дългосрочно при подходящи условия. Ако повишението е от очакваните 0.75%, вероятно ще видим нов ръст и пробив на ключовите съпротиви.

На седмична графика се вижда дългосрочен възходящ тренд, след което цената влиза в корективен низходящ канал. В момента цената тества горната граница на канала, заедно с 23.6% на Фибоначи и ключовото ниво около $300.60.

По-отблизо виждаме, че цената е преминала 50 периодната плаваща средна, Sequential е образувал 2-ка, a DeMarker е навлязъл в overbought територия. Това са bullish сигнали, които показват, че възходящото движение има сила и може да пробие съпротивата на диагонала и 23.6%.

На дневна графика виждаме, че цената се движи над основните плаващи средни, а 50 периодната скоро е пресякла 100 периодната възходящо – силен buy сигнал.

Sequential е образувал 3-ка, което означава, че up trend-а все още не е изчерпан и можем да видим повишение в цената. Предходния бар е с дълга сянка отгоре, което значи, че в зоната съпротивата е силна и не може да бъде преодоляна лесно. При преминаване на диагонала, горна граница на тренда и на съпротивата около $313, цената ще продължи нагоре, вероятно до 23.6% на Фибоначи, където ще тества нивото и след евентуално преминаване, можем да очакваме повишение до 11.4% и по-дългосрочна промяна в тренда.

Алтернативата е цената да продължи да се движи в низходящия канал, като при преминаване на нивото около $300.60, тенденцията ще бъде потвърдена. Добро място за поставяне на Stop-loss поръчка би било под това ниво.

Очаква се значителен ръст на приходите за 2022 и още по-голям растеж през 2023 г. По същия начин, EPS се очаква да нарастне значително тази година и да продължи ръста си и през следващата.

Daily EPS проекциите са над настоящото ниво на цената, което може да привлече инвеститори към акцията, а оценките от анализатори сочат предимно бичи настроения. Цената изглежда е в съответствие с таргетите, но въпреки това фундамента изглежда положителен.

Решението на Фед за лихвените проценти, днес в 21:00, ще има голямо влияние върху следващото движение в цената и вероятно ще бъде определящо за тенденцията през идните няколко седмици. Очаква се да видим цялостно възходящо движение на пазара при повишение на лихвите с 0.75% и срив на пазара, ако увеличението е от 1%. Шансът това да се случи към момента се оценява на около 20%.


 Dealer Vladimir Ivanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW