www.varchev.com

Очаква се бум на AI стартъпите през 2019

Изкуственият интелект е следващата голяма технологична вълна, носейки ни нови технологии и бизнес възможности. Докато много от големите tech компании вече залагат на AI възможността, няколко стартъпа тихо тестват границите на AI възможностите. Опитват се да създадат по-бързи и умни AI продукти.

Тази година предвещава редица обещаващи стартъпи да пробият със своите открития в AI сектора, като именно 12 новостартиращи компании се открояват.

От AI роботи до софтуер, който използва машинно учене за автоматизиране на различни задачи, топ AI изборите в Силициевата Долина са налице.

Appzen: Автоматично одитиране на счетоводни отчети

Стартъп: AppZen

Привлече капитал: $51 милиона

Предназначението: AppZen използва AI технология, която автоматично на 100% одитира счетоводните отчети на една компания, фактурите и оценява сделките в реално време.

Atrium: AI технология, която обработва документи свързано с правото

Стартъп: Atrium

Привлечен капитал: $75 милиона

Предназначението: Atrium е в помощ на адвокатските кантори. Използва AI софтуер за машинно учене за да обработва правови документация и създава приоритетни задачи, по които адвокатите да работят.

Farmwise: Роботи – трактори, които функционират самостоятелно

Стартъп: Farmwise

Привлечен капитал: $7.5 милиона

Предназначението: От Farmwise са построили автономни трактори, които използват компютърно моделиране за своята ориентация обработвайки различните култури.

Fetch Robotics – автономни складови роботи

Стартъп: Fetch Robotics

Привлечен капитал: $48 милиона

Предназначението: Автоматизиране на складовите процеси с предназначените затова роботи.

FortressIQ: AI софтуер робот, който помага при създаването на други AI роботи

Стартъп: FortressIQ

Привлечен капитал: $16 милиона

Предназначението: AI софтуер, който следи процесите в една компанията, документира ги и помага в тяхното автоматизиране, след което може да ги управлява.

Guru: AI робот, който помага в различни среди на обучение

Стартъп: Guru

Привлечен капитал: $38 милиона

Предназначението: AI софтуера се грижи затова всички документи във фирмата за различните отдели като маркетинг, продажби и поддръжка са обновени и автоматично приоритизира най-новото, най-важното и най-полезното като информация в точното време.

People.ai: Автоматизиране на различни маркетингови задачи

Стартъп: People.ai

Привлечен капитал: $38.6 милиона

Предназначението: People.ai е софтуер насочен към отдел продажби и маркетинг в компаниите, който използва машинното учене за да анализира потребителската информация, да намира акцентите и да ги интегрира под формата на задачи.

6 River Systems: по-умни складови и логистични роботи

Стартъп: 6 River Systems

Привлечен капитал: $46.7 милиона

Предназначението: Автономни роботи извършващи складови операции.

SambaNova: производството на нови чипове и платформи за AI

Стартъп: SambaNova Systems

Привлечен капитал: $61 милиона

Предназначението: Целта на изкуствения интелект е той постоянно да се развива и променя от само себе си. SambaNova произвежда нови чипове, хардуер и AI платформи. Разработва нови подобрения в машинното учене и анализирането на данните, за да подобрява именно развитието на AI.

Shield.ai: Дронове, които спасяват животи като сканират потенциално опасни места

Стартъп: Shield AI

Привлечен капитал: $24 милиона

Предназначението: Shield AI произвежда роботи и дронове, които претърсват сгради и опасни места докато в същото време наживо излъчват видео връзка и генерират карти на районите, които те обхождат за военни цели, строителство и изследването на петролни и газови полета.

Superhuman: по-умен и по-бърз e-mail

Стартъп: Superhuman

Привлечен капитал: $13 милиона

Предназначението: Superhuman цели да подобри e-mail услугите. Той се “счита” като най-бързия e-mail и включва екстри като AI помощник за входящата кутия, поправяне и изпращане на писмата, проследяване на напомняния, създаване на графици и четенето на статуси.

Transfix: Трансформирането на една индустрия за $800 милиарда

Стартъп: Transfix

Привлечен капитал: $131 милиона

Предназначението: Tranfix е робот в индустрията на превозните камиони. Той е “пазар”, на който компаниите могат да наемат камиони от доставчици. Прилага се AI са избирането на най-подходящият камион.

Източник: Business Insider

Снимка: Unsplash


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс