www.varchev.com

Пазарите в очакване на срещата на Еврогрупата и безработицата във Великобритания

Понеделник:

Среща на Еврогрупата
01:50 Япония: БВП
06:30 Япония: Индустриално производство
12:00 Еврозона: Търговски баланс

Вторник:

11:30 Великобритания: Ниво на инфлацията
12:00 Германия: Икономически очаквания
15:30 САЩ: Емpire state производствен индекс
19:00 Изявление на председателя на Швейцарската централна банка

Сряда:

Доклад за монетарната политика и Пресконференция на BOJ
11:30 Великобритания: Среден доход
11:30 Великобритания: Ниво на безработицата
11:30 Великобритания: Гласуване на Комитета по монетарна политика
15:30 САЩ: Разрешения за строителство
15:30 САЩ: PPI
21:00 FOMC минути
23:45 PPI Нова Зеландия

Четвъртък:

01:50 Япония: Търговски баланс
09:45 Франция: Ниво на инфлация
10:30 Германия: Производствен PMI
17:00 САЩ: Philly FED производствен индекс

Петък:

09:00 Германия: PPI
10:00 Франция: Производствен PMI
10:30 Германия: Производствен PMI
11:00 Еврозона: Производствен PMI
11:30 Великобритания: Продажби на дребно
15:30 Канада: Продажби на дребно
16:45 САЩ: Производствен PMI

През следващата седмица фокусът на инвеститорите ще се насочи към срещата на Еврогрупата, производствените PMI индекси в САЩ и Европа, БВП на Япония и нивото на безработица от Великобритания.

Понеделник: Ранната сесия ще започне с важни данни от Япония в 01:50 за Брутния вътрешен продукт за последното тримесечие на миналата година, като се очаква повишение до 0.9% спрямо -0.5% за предходното тримесечие. За годишна база се очаква повишение до 3.7% спрямо -1.9% за предходния период. Възможно е повишение на JPY ако данните се оправдаят.

В 12:00 часа очакваме търговския баланс на Европа, като според анализаторите ще видим леко повишение до 20.5В спрямо 20.0В за предходния период.

През деня ще очакваме срещата на Еврогрупата, на която най-вероятно ще се вземат важни решения относно бъдещото финансиране на Гърция. Трябва да бъдем внимателни на пазара, защото е вероятно да има резки движения при еврото.

Вторник: Важни данни от Великобритания в 11:30 часа за нивото на инфлацията, за което промение не се очакват и данните вероятно ще се запазят 0.5% на годишна база. Възможно е повишение на волатилността след релийза.

В 12:00 часа ще стане ясно нивото на ZEW икономическите очаквания. Анализаторите прогнозират повишение до 55.0 спрямо 48.4 пункта за предходния отчетен период. Възможно е повишение на еврото и германския индекс ако данните се оправдаят.

В 15:30 часа от САЩ ще видим резултати за NY Empire State производствен индекс, който вероятно ще покаже понижение до 9.00 спрямо 9.95 пункта за предходния период.

В 19:00 часа ще има изявление на председателя на Швейцарската централна банка, Jordan Thomas. По време на изявлението е възможна висока волатилност при швейцарския франк

Сряда: Ще очакваме доклад за монетарната политика на Япония и след това пресконференция на BOJ. Възможна е волатилност по време на пресконференцията

В 11:30 часа очакваме данните от Великобритания за средните доходи, за които промяна на стойностите от 1.7% не се очаква. По същото време очакваме и нивото на безработицата в страната, а предходно отчетените данни показаха 5.8%. Според анализаторите промяна няма да видим. Очакваме и данните от галсуването на Комитета по монетарна политика за нивата на банковите лихви. Възможно е повишение на волатилността в минутите около релийза.

От американската сесия очакваме в 15:30 часа важни новини за разрешенията за строителство, като очакванията са за леко повишение до 1.060М спрямо 1.058М за предходния период. По същото време инвеститорите ще насочат внимание и към PPI индекса от региона, за който прогнозите са за понижение до -0.4% спрямо -0.3% за предходния период. При по-добри данни са възможни нови повишения на долара и борсовите индекси.

В 16:15 часа се очаква релийза за индустриалното производство в САЩ, а според прогнозите ще видим повишение до 0.3% спрямо -0.1% за миналия месец, което може да има положително влияние върху валутата.

21:00 ще има изявление на FOMC, възможно е изявлението да окаже влияние върху долара
23:45 часа индекс на производствените цени в Нова Зеландия, прогнозите са за -0,2% спрямо -1,1% за предходния период. Ако прогнозите се оправдаят е възможно да видим краткосрочно поскъпване на ново-зеландския долар

Четвъртък: През азиатската сесия очакваме данни за стойностите на износа, който се очаква да се задържи 12.9% и вноса, за който също не се очакват промени от 1.9%. Търгоския баланс също ще стане ясен по това време, а за него прогнозите са за -661В

В 09:45 часа инвеститорите ще насочат внимание към нивото на инфлацията във Франция, като се очаква тя да остане малко над нулата 0.1%.

В 10:30 часа от Германия очакваме данните за производствения и PMI в сферата на услугите.

В 17:00 часа в САЩ ще видим резултати за производствения индекс на Philadelphia Fed,който според анализаторите ще покаже повишение до 9.0 спрямо 6.3 пункта за предходния период.

Петък: От Япония в 01:30 часа ще видим Таnkan индекса, който за миналия месец показа 9 пункта, а промени не се очакват.

В 03:35 часа очакваме данни за производствения PMI от Япония, а прогнозите са за запазване на стойностите от 52.2 пункта.

В 09:00 часа от Германия инвеститорите ще насочат внимание към PPI индека, който за месечна база се очаква да покаже стойности от -0.7% каквито бяха и за предходния месец, което може да понижи еврото. В 10:30 часа от Германия ще видим резултати за производствения PMI индекса, който вероятно ще покаже повишение до 51.5 спремо 50.9 пункта за предходния период.

В 11:00 часа от Еврозоната ще стане ясно нивото на производствения PMI, а очакванията са за леко повишение до 51.4 спрямо 51.0 пункта за предходния период. Възможно е завишение на волатилността след релийза.

В 11:30 часа от Великобритания ще насочим вниманието си към продажбите на дребно, като при по-добри данни от предходно отчетените 0.4% е възможно да видим повишение на GBP.

В 15:30 от Канада също очакваме данните за продажбите на дребно, за промяна от миналите стойности от 0.4% не се очакват. Възможно е при промяна да видим резки движения на канадския долар.

В 16:45 от САЩ ще стане ясно нивото на производствения PMI, а прогнозите са за увеличение до 54.0 спрямо 53.9 процента.Възможен е ръст на долара при по-добри данни.

Varchev Finance


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс