www.varchev.com

Пазарите са в очакване на 3тия вот за президент в Гърция и Потребителското доверие в САЩ

Понеделник:
Гърция – 3ти вот за президент от парламента
09:00 Швейцария – UBS индикатор на потреблението

Вторник:
11:00 Еврозона – М3 парично предлагане
11:00 Италия – Бизнес доверие
17:00 САЩ – Потребителско доверие

Сряда:
15:30 САЩ – Молби за помощи при безработица
17:00 САЩ – Продажба на жилища
17:30 САЩ – Петролни запаси

 

В последната седмица от годината също ще има върху какво да съсредоточим вниманието си.

В понеделник през европейската сесия в парламента в Гърция ще се проведе третият вот за президент. За да бъде избран президент е необходимо мнозинство от 180 гласа от 300тата гласуващи депутата. Ако президент не бъде избран и през този етап, ще бъдат насрочени предсрочни избори.

В 09:00 от Швейцария очакваме стойностите на UBS индикатор на потреблението с предходна стойност 1.29. Един час по-късно от Италия ще бъдат публикувани данните за Потребителското доверие с предходна стойност 100.20.

През американста сесия е 15:30 ще бъде обявен Бизнес индекса на ФЕД, Далас за месец декември, като стойността за ноември бе 10.5

Във вторник европейската сесия стартира с индексът на цени на жилища на Nationwide за Великобритания, с предходни стойности 8.5% на годишна база и 0.3% на месечна. Очакванията са за запазване на ръста на месечна база от 0.3% и прогнозна стойност 7.6% за годината.

В 10:00 ще обърнем внимание на Испания: Текуща сметка, не се очаква особено изменение от 0.44 млрд.; продажби на дребно – ръст до ноември 1%.

М3 парично предлагане на Еврозоната за годината до ноември бе 2.5%, новата стойност ще бъде публикувана в 11 ч., заедно данните за Частните заеми в Европа с последна стойност -1.1%. В същото време вниманието на трейдърите ще бъде фокусирано и върху Италия, като Бизнес доверието в страната най-вероятно ще отбележи лек спад до 96.0, спрямо 96.3 от предходният месец. Според анализаторите в 13 ч. италианският индекс на цени на производители няма да поднесе изненади и ще запази предходните си стойности – понижение от -1.2% за годината.

През американската сесия индексът за цени на жилища S&P/Case-Shiller няма да поднесе значими движения на пазара / последна стойност 4.9%., тъй като инвеститорите ще очакват с интерес Потребителското доверие на САЩ, очаквано да се повиши до 93.1, спрямо 88.7 предходна стойност.

В сряда азиатската сесия ще предложи данни от Австралия за Кредитите в частния сектор с прогнозна стойност 0.5% спрямо 0.6% и Кредити за жилища, без очаквания за промяна на стойността от 0.6% от предния месец. Пазарите в Япония остават затворени.

В Европа пазарите в Германия, Италия, Норвегия, Швейцария ще останат затворени, а борсите във Великобритания, Франция и Испания ще бъдат с половин работен ден. Това ще се отрази с понижение на ликвидността на пазара, което може да доведе до слаби движения или резки моменти импулси породени от тънкия пазар и ниските обеми на търговия.

Последните данни за годината са от САЩ. В 15:30 Молби за помощи при безработица – очакван ръст на 288К, спрямо 280К от предходната седмица. Индикаторът за продажба на жилища ще бъде обявен в 17 ч., очакванията са за ръст с 0.6% за ноември спрямо, понижението от -1.1% през октомври.

В 17:30 особен интерес ще породят запасите на петрол в САЩ – последна стойност 7.267М

В петък пазарите ще останат затворени в Япония, Нова Зеландия, Китай и Швейцария.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс