www.varchev.com

Пазарите се приготвят за възможно повишаване на лихвите в САЩ утре

Пазарите насочват вниманието си към срещата на ФЕД, която започва днес и свършва утре, когато се очаква решение за лихвите и какви са очакванията на ФЕД за бъдещите повишения през 2017, инфлацията и икономическата активност.

Последните месеци пазарите на акции останаха бичи настроения заради действията на Централните банки, които оставиха монетарните си политики експанзионистични, евтини пари в големи количества и всичко се въртеше около тях. Сега вече се чака ново повишение на лихвите в САЩ, като вероятността това да стане е над 85%. Повишение на лихвите би трябвало да доведе до по-силен долар и по-слаби индекси. Голямата вероятност да видим ново повишение на лихвите в САЩ през декември е довело и до приблизителен процент акумулиране на това очакване в стойността на долара. Евентуално повишение може да окаже само краткосрочно поскъпване на долара.

При борсовите индекси нещата са много сложни. Тук влияние ще оказват комплекс фактори. Първият е евентуално повишение на лихвите би трябвало да окаже негативно влияние на индексите, но вече фокуса се премества към Тръмп и очакваното покачване на лихвите ще окаже може би краткосрочно влияние. Най-голямо влияние ще има при банковите акции. Последните няколко седмици видяхме силен ръст на банковите книжа заради Тръмп, евентуално покачване на лихвите би трябвало да окаже подкрепа на банковите акции, но ръста последните седмици може би вече е изчерпало движението. Второ навлизаме във втората половина на месец декември, когато се очаква ралито на Дядо Коледа, да но дали това рали вече не си изигра ролята и сега е време за корекция на пазара. Много е вероятно да видим лека корекция на пазара при повишаване на лихвите ако има такова и нов ръст последните 4 търговски сесии за годината след Коледа.

Какво ще стане ако няма повишаване на лихвите. Вероятно ще последва рязко понижение на долара и нов силен импулс при акциите.

Следователно може да смятаме, че гиолям процент от очакванията за покачване на лихвите вече е акумулиран в цените на долара и тогава може д а видим краткосрочно рязко движения за поскъпване и след това корекция.

Възможно е днес да видим по-силен долар и по-слаби йени


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс