www.varchev.com

Памукът – Занижено търсене и влошен фундамент

ФУНДАМЕНТ
Предвид рецесията, която започва в световен мащаб и последващото намаляване на търсенето, производстово на дрехи ще намалее, следователно и търсенето на памук. Това вече се отразява отрицателно на цените и вероятно ще продължи да бъде така. Изключението би могло да бъде около празниците, когато се търсят повече дрехи, но след това е възможно отново да видим понижения в цената на суровината.

След по-добрите от очакваното данни за инфлацията днес, доларът отслабна, което би могло да се отрази положително на памука като суровина търгувана в долари, но засега няма сигнали за промяна и по-скоро тенденцията ще остане низходяща.

COMMITMENT OF TRADERS

Non-commercial трейдърите изглеждат песимистично настроени и продават, докато commercial трейдърите купуват, залагайки на ниските цени в момента и на повишение в дългосрочен план.

ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ

Седмична графика: Цената се движи в дългосрочен низходящ тренд, като последната седмица достига 100 периодната и формира doji – сигнал за несигурност и потенциален reverse след покачването. Нивото е също съпротива на Фибоначи – 38.2%, до където цената прави “здравословна” корекция, след която може да продължи низходящо. Sequential принтира 2-ка, която показва потенциал за покачване, но зоната около 89.5 вероятно ще окаже силна съпротива. DeMarker се насочва към oversold зоната, което може да потвърди понижение.

Дневна графика: Цената достига 50 периодната плаваща средна, след което спира и тръгва надолу. Sequential потвърждава начало на низходящ импулс с принтирането на 1-ца. DeMarker се връща след доближаване до overbought зоната. При пробив на дъното от предходния бар, цената вероятно ще продължи в низходяща посока, потенциално достигайки последното дъно или долния диагонал на тренда при пробив.

ДЕЙСТВИЕ

При преминаване на дъното от предходния бар, цената ще продължи надолу. В този случай добро място за поставяне на Sell поръчки е зоната под това ниво, с цел възползване от низходящо движение до около 70, а при пробив и до 60-65.

АЛТЕРНАТИВЕН СЦЕНАРИЙ
Алтернативно, цената би могла да пробие 38.2 и след ретест да се насочи към 100 периодната. При пробив на 100МА, цената ще продължи възходящо, вероятно до горния диагонал на тренда. Добро място за поставяне на Stop loss поръчки в този случай са нивата над 50МА и над 100МА, в зависимост от стратегията и големината на марджин акаунта.


 Dealer Vladimir Ivanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW