www.varchev.com

Печелившата стратегия през азиатската сесия – NZD/USD и NZD/CAD – Short

По-късно днес от 04:00 часа очакваме данните от Китай за индустриалното производство, продажбите на дребно и нивото на безработица. Инвеститорите ще насочат вниманието си най-вече към индустриалното производство и продажбите на дребно. Очакванията са то да остане на нива от 6.0%, а предвид дългосрочната тенденция, която може да проследите на графиката отдолу, не очаквам изненади във възходяща посока.

По-скоро обратното, много е вероятно тарифите срещу Китай да започнат да се отразяват и върху реалните стойности на икономическите показатели. Вероятността за по-лоши данни днес се потвърждава и от по-слабите данни идващи от икономическите показатели, публикуващи се с по-голяма честота.

Що се отнася до продажбите на дребно, очакванията са те да се задържат на 8.8% или да се понижат до 8.7%. И тук тенденцията е към понижение, а като добавим и лошия фундамент около търговската война, не изключвам да наблюдаваме по-рязко понижение в показателя.

Къде да търсим печалби?

Краткосрочната корекция във възходяща посока на NZD, дава добри предпоставки за скъсяване по време на азиатската сесия. Най-добри нива за позициониране с Short, предвид очакванията ни предоставят двойките NZD/USD и NZD/CAD.

NZD/USD – H4 (Основната графика): Цената се намира в средносрочен низходящ канал, а пряката зависимост на Нова Зеландия от Китай оказва изключително негативно влияние на кивито. В допълнение на лошата за NZD картина, щатския долар бележи силен възходящ импулс през последните няколко седмици. Цената се намира в зона на съпротива, образувана от основен хоризонтал и 23.6% Фибоначи корекция на основния тренд. Price Action – Цената тества зоната на съпротива, след което регистрира силен низходящ импулс в полза на USD. Ценовата реакция ясно показва, че мечките са по-силните на пазара. 50 и 200SMA остават мечо разположение – низходящия тренд остава в сила. DeMarker е в зона на свръх-покупки и сочи надолу – вероятен обрат и край на корективното движение

NZD/CAD – H4:

И при тази валутна двойка, цената се намира в зона на ключова краткосрочна съпротива, образувана от предходно дъно и 23.6% Фибоначи корекция на основния тренд. Силния Price Action образуван през последните 8 часа ясно показва, че продавачите взимат превес. От фундаментална гледна точка NZD ще остане под натиск, докато Китай и САЩ не излязат с решение по отношение на търговския спорт, а CAD получава подкрепа от инвеститорите, които акумулират положителните настроенията около преговорите по NAFTA. . 50 и 200SMA остават мечо разположение – низходящия тренд остава в сила. DeMarker е в неутрална зона и не дава сигнал за понижение, което предполага, че са възможни краткосрочни възходящи импулси.


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс