www.varchev.com

Подобрявайте се с всяка сделка

Добрият търговец трябва да се подобрява с всяка сделка. Фокусът трябва да бъде просто да направи следващата сделка по-добра. Всяка сделка трябва да бъде или с малка загуба, или с голяма печалба. Ако повторите този модел, резултатите от вашата търговия трябва да се състоят от малки загуби, някои break-even, малки печалби и големи печалби без големи загуби. Това е формулата за печеливша търговия. Вашата цел трябва да бъде да продължите да подобрявате търговията си чрез минимизиране на загубите и увеличаване на печалбите. Всяка сделка може да ви даде малък урок за това как да направите това по-добре следващия път.

Едно от най-големите подобрения, които търговците могат да направят, е да спрат да търгуват с толкова големи обеми. Ако искате да успеете, ще отнеме време. Печеленето на пари в търговията не е трудната част, запазването им в дългосрочен план е. Същото безразсъдно оразмеряване на позицията, което създава огромните печалби, е същото, което ще накара търговец да върне всичко. Ако управлявате размера на позицията си и спрете загубата, всяка сделка трябва да бъде само една от следващите сто.

Търговският дневник може да ви помогне да анализирате най-добрите и най-лошите си сделки, както и психологическите си грешки. За да подобрите търговията си, трябва да правите повече от това, което работи, и по-малко от това, което не работи, и можете да го направите само чрез проследяване на всичките си сделки.

Най-често срещаните грешки при изпълнението, които новите търговци правят, е да не поемат своята загуба навреме. Загубите не се вземат, тъй като търговецът не иска да я приеме, той иска да изчака цената да се върне към цената му на вход. Търгува твърде много, когато вярва, че търговията му е правилна, така че става алчен за огромна печалба. В дългосрочен план това са двете причини, поради които търговците имат големи загуби. Най-добрият начин да подобрите търговията си е да премахнете всички големи загуби.

Не всички сделки са на печалба, но всички сделки могат да бъдат добри сделки, когато следвате плана си за търговия. Измервайте качеството при изпълнение, а не резултати. Ако продължите да изпълнявате системата си за търговия дисциплинирано, резултатите ще дойдат сами. Когато се подобрявате с всяка сделка, всяка сделка е малко по-добра от последната.

Търгувай с Варчев Брокърс


 Junior Trader Mert Mustafa

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс