www.varchev.com

Покачващата се цена на природния газ се отразява добре на тези акции

Пазара на природен газ

Цените на природния газ са на най-високите си нива от три години и нарастват, което води до по-високи разходи за потребителите, но също така и до по-добри маржове и цени на акциите за производителите.

Трифекта от екстремно горещо време, увеличен износ и по-ниско производство спомогна за вдигането на цените на природния газ. Производството все още не се е върнало на нивата преди пандемията. В същото време нивото на запаси в хранилището на САЩ е под средното за пет години.

Пазара на природен газ обикновено е обект на значително по-високи цени поради екстремните метеорологични явления.

Gas акциите се повишават заедно с фючърсите на gas

Акциите на компании, които произвеждат или продават газ, скочиха в сряда, след като цената на фючърсите на природния газ за Август нарасна близо до $4 за един милион британски термични единици (mmBtus), като това е повишение от 7.4% за седмицата и близо 24% през последния месец. Повишението на цената на природния газ се отразява добре върху приходите на производителите, увеличавайки техния марж.

Най-големият производител е EQT. Ако приемем, че цените остават високи, очакваме акциите да се представят добре . Акциите на EQT Corp. затвориха с 5% повишение. Range Resources скочи с 5.3%, а Antero Resources се повиши с 6.4%.

Компаниите обещаха увеличаване на възвръщаемостта на акционерите под формата на дивиденти, обратно изкупуване на акции и изплащане на дългове. При по – високи цени на природния газ, те биха могли да направят тези три неща, както и да увеличат капацитета на сондажа и съответно предлагането, което ще балансира цената за потребителите.

Нарастващите цени на петрола също се отразяват положително върху акциите от енергийния сектор, включително върху нефтените и газовите.

Горещо лято, горещи цени

Цената на природния газ е най-високата от 2018 г. насам и тази година трябва да е първата, в която цените на газа ще бъдат средно $3 долара година оттогава.

Топлината е от голямо значение в търсенето при енергийните компании. Индустрията изчислява така наречените „дни на охлаждане“, при които използването на климатици е високо въз основа на температурите. Тази година имаше само една трета повече от тези дни само в Източното крайбрежие.

Количеството газ, което се съхранява в САЩ, е 2.6 трилиона кубически фута, което е по-ниско от миналогодишното от 3.1 трилиона и под средното ниво за 5 години от 2.8 трилиона кубически фута.

Ниското ниво на съхраняваното количество природен газ, високите температури, по – високия износ и по – ниското производство са предпоставки за продължаващо покачване на цените, следователно повече приходи за компаниите и по-добро представяне на акциите.

+1

 Junior Trader Nikolay Petrov

Коментари:

Leave a Reply

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс