www.varchev.com

Понастоящем китайските АДР представляват 3,3% от общата пазарна капитализация в САЩ

Американска депозитарна разписка (АДР) е сертификат по договаряне, издаден от американска банка депозитар, представляващ определен брой акции – или само една акция – инвестиция в акции на чуждестранна компания. АДР търгува на пазарите в САЩ, както всяка акция би търгувала.
АДР представляват осъществим и ликвиден начин за американските инвеститори да купуват акции в компании в чужбина.

АДР са деноминирани в щатски долари, като основната гаранция се държи от американска финансова институция в чужбина. Притежателите на ADR не трябва да извършват сделки с чуждестранна валута или да се притесняват от обмяна на валута на валутния пазар. Тези ценни книжа се изчистват чрез американските системи за сетълмент.

За да предложи АДР, американска банка ще закупи акции в чуждестранна валута. Банката ще държи акциите като инвентар и ще издава АДР за вътрешна търговия. Списъкът на АДР се извършва или на Нюйоркската фондова борса (NYSE), на Американската фондова борса (AMEX), или на Nasdaq, но те също се продават без рецепта (OTC).


0

 Junior Trader Daniel Dimitrov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс