www.varchev.com

По-важното от FOMC тази вечер

Някои участници на пазара очакваха Комитетът в крайна сметка да удължи среднопретегления матуритет на покупките на държавни ценни книжа от Федералния резерв.

Участниците в срещата като цяло виждат текущите темпове и състав на QE като ефективни.

Докато участниците прецениха, че не са необходими незабавни корекции на темпото и състава на покупките на активи, те реализират, че обстоятелствата могат да се променят, за да оправдаят такива корекции. Съответно участниците видяха продължаващото внимателно обмисляне на потенциалните следващи стъпки за подобряване на насоките на Комитета за неговите покупки на активи, както е подходящо.

Банкерите отбелязват, че участниците на финансовите пазари обикновено очакват Комитетът да продължи да купува нетни активи с настоящото темпо през следващата година и с по-ниски темпове през следващите години.

Относно QE:

Участниците коментираха съображения, свързани с подходящия темп и състав на покупките на активи. Банкерите виждат настоящото темпо и състав като ефективни за насърчаване на финансовите условия. Участниците отбелязаха, че Комитетът може да осигури повече сигурност, ако е целесъобразно, чрез увеличаване на темпото на покупки или чрез пренасочване на своите кешови покупки към тези с по-дълъг падеж, без да увеличава размера им. Като алтернатива, Комитетът може да осигури повече accommodation, ако е подходящо, като извършва покупки със същото темпо и състав в по-дълъг хоризонт. Посочвайки наскоро обявената промяна в програмата за закупуване на активи на Bank of Canada, няколко участници прецениха, че Комитетът може да запази сегашната си степен на приспособяване, като удължи зрелостта на покупките на хазната на Комитета, като същевременно намали донякъде темпото на покупки. Според тях подобна промяна в структурата на покупките на Комитета трябва да бъде внимателно съобщена на обществеността, за да се избегне погрешното схващане, че намаленият темп на покупки представлява спад в степента на намеса. Няколко участници изразиха загриженост, че поддържането на текущия темп на закупуване MBS може да допринесе за потенциален натиск при оценката на жилищните пазари.

Търгувай с Варчев Брокърс

3+

 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс