www.varchev.com

Двадесет и петте правила на Джим Крамер за инвестиране

1. Правете пари като мечки и бикове, но никога като прасета. Важно е за трейдърите да знаят кога да се оттеглят.
2. Плащайте данъците си. Не се страхувайте да плащате данъците си, не се страхувайте от загубата, страхувайте се от краткосрочни печалби.
3. Не купувайте всичко наведнъж. Увеличете приходите си като периодично организирате покупките и поръчките си; работете върху това, за да получавате най-добрите цени за напред.
4. Купувайте „лоши“ акции, не „лоши“ компании.На Уол Стрийт не може да си върнете загубеното, затова направете проучване и се фокусирайте върху сделки на „лоши“ акции, а не – компании.
5. Разнообразявайте с цел да минимизирате риска. Ако контролирате неизгодните положения и разнообразите вложенията си, ползите ще дойдат от само себе си.
6. Пригответе си домашното.Преди да закупите, които и акции, проучете из основи компанията.
7. Паникьосан, никой не е направил и цент. Винаги ще има по-подходящо време да напуснете масата, отбягвайте момента на масовото излизане.
8. Купувайте от най-добрите компании. Инвестирайте в по-скъпи акции, така неизменно печелите спокойствие.
9. Бранете само някои от акции си, не всички. Когато сделките стават трудни, изберете най-предпочитаните си акции и защитете само тях.
10. Не се надявайте „лошите“ покупки да станат печеливши. За „лошите“ компании не се наддава, фокусирайте се върху основните правила и принципи.
11. Не притежавайте прекалено много имена. Може да е ограничаващо, но е по-добре да имате няколко позиции, които познавате добре и харесвате.
12. Парите в брой са за печелившите. Ако не харесвате пазара или няма какво неустоимо да купите, никога не е грешно да се оттеглите в брой.
13. Без можеше, трябваше, щеше. Негативните емоции са пагубни за позитивизма, който е необходим за вземането на решения при инвестиране.
14. Предвиждайте и не се страхувайте от поправки. Не може винаги да е ясно кога ще е необходимо да направите корекции, за това очаквайте и бъдете подготвени, когато това се случи.
15. Не забравяйте облигациите: Важно е да гледате не само акциите,а и техните директни конкуренти – облигациите.
16. Не продавайте печелившите си акции, за да компенсирате губещите. Всеки търговец, попаднал в неизгодна ситуация, по-добре би постъпил като продаде потъващите си акции и изчака ден.
17. Оставете надеждата на вратата. Надеждата е само емоция, а търгуването не е игра на емоции.
18. Бъдете гъвкави. Разпознавайте и бъдете отворени към непредвидимите промени на пазара, защото бизнесът по природа е динамичен, не статичен.
19. Когато най-големите играчи се оттеглят, това трябва да направите и вие. Изпълнителните директори не напускат компании поради лични причини, това е знакът за нередност.
20. Да се откажеш е грях. Ако нямате търпение, замислете се да оставите друг да управлява вашите пари.
21. Бъди телевизионен критик. Приемете, че каквото чуете по телевизията е вероятно истина, но нищо повече.
22. Изчакайте 30 дни след предварително обявление. Предварителните съобщения са сигнал за слабост, изчакайте 30 дни, преди да започнете да купувате, за да видите дали ситуацията се подобрява.
23. Пазете се от Уол Стрийт популяризирането. Никога не подценявайте повишенията на акциите, тъй като анализаторите могат да стигнат далеч, поддържайки ги изкуствено високи и без конкретна причина.
24. Обяснете избора си. Купуването на акции е самостоятелно събитие, затова винаги бъдете сигурни, че можете да обясните действията си пред другиго.
25. Винаги има възходящ пазар. Трябва да работите усърдно, за да го намерите, но не се придържайте към мечия пазар, защото е загуба на време или интелектуално мързеливо.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс