www.varchev.com

Правилата на W.D.Gann , които трябва задължително да познавате

1. Управление на капитала: Разделете капитала си на 10 равни части и не рискувайте не повече от една десета от капитала си при сделка.

2. Ползване Stop Loss ордери (това е допълнително условие към сделката, целта на което е да затвори губеща позиция при достигане на определена цена, така играчът се предпазва от по-големи загуби). Когато осъществявате сделка винаги я предпазвайте използвайки Stop Loss ордер от 1 до 3 цента, никога повече от 5 цента. При търговия с памук от 20 до 40, никога повече от 60 пункта.

3. Никога не използвайте целият си капитал в сделки. Това е нарушение на правилата за управление на капитала.

4. Никога не позволявайте печеливша сделка да се превърне в губеща. Ако при дадена сделка има натрупана печалба от 3 цента или повече, Stop Loss ордера трябва да се придвижи така, че да затвори позицията при цената, от която сделката ще е на загуба. При сделки с памук ако печалбата е 60 пункта или повече, Stop Loss ордера трябва да се премести на позиция не позволяваща загуба.

5. При решение за отваряне на сделка не правете компромиси. Никога не продавайте или купувайте инструмент, ако тренда не отговаря напълно на правилата, според които водите търговията си.

6. В случай, че имате съмнения за движението на тренда, излезте веднага (затворете поръчката). Никога не отваряйте позиция ако имате съмнения относно движението на тренда.

7. Търгувайте само на пазари които имат ясно изразено движение на тренда (активни пазари), избягвайте отваряне на позиции към инструменти, цените на които нямат ясно изразен тренд, или самото движение е изключително бавно.

8. Равно разпределение на риска. Търгувайте с 4 или 5 различни стоки, ако е възможно.Избягвайте влагането на всичките си капитал в една стока.

9 . Никога не ограничавайте поръчките си, или да фиксирате купува или продава цена, при която сделката ще се затвори. Търгувайте спрямо движението на пазара.

10. Не затваряйте сделките си без добра причина. Винаги местете Stop Loss ордерите си така, че да предпазват печалбите ви.

11. Натрупване на излишък. След като сте направили серия от успешни сделки, получената сума над тази с която търгувате (излишък) преместете в друга сметка, за да я използвате само в спешни случаи или в момент на паника.

12. Никога ще купувайте или продавате само за да извлечете печалба от краткосрочна рязка промяна в цената (скалпиране).

13. Никога подминавайте факта, че сте имали губеща сделка. Това е една от най-големите грешки, които могат да се направят от трейдър.

14. Никога не затваряйте сделка само защото сте изгубили търпение, или да отваряте такава защото сте се уморили от чакане.

15. Избягвайте отчитането на малки печалби и големи загуби.

16. Никога не премахвайте вече създаден Stop Loss ордер, който сте поставили при отваряне на позицията.

17. Избягвайте твърде честото влизане и излизане от пазара.

18. Бъде също толкова склонни да продадете, както и да купите. Вашата цел е да се печелят пари без значение от посоката на тренда.

19. Никога не купувайте просто защото цената е ниска, или да продадете защото цената е твърде висока.

20. Бъдете внимателни при избора на момента за добавяне на средства към вече открита сделка. Изчакайте докато търговията на инструмента се активизира и е преминала над нивата на съпротива, за да купите, или паднала под тях преди да продадете още.

21. Избирайте стоки, които показват силен възходящ тренд за да добавите средства към дълги позиции, или такива които показват силен низходящ тренд, за да добавите към отворените къси позиции.

22. Никога не хеджирайте.Ако сте с дълга позиция към даден инструмент, и цената започне да пада, не отваряйте къса позиция само за да хеджирате.

23. Когато отваряте позиция трябва да имате добра причина за това или решението ви да е резултат от определено правило. Никога не затваряйте дадена позиция без твърда индикация за промяна посоката на тренда.

24. Избягвайте увеличаването обема на търговията след дълъг период на успех или период от печеливши сделки.

25. Не правете догадки дали пазарът е стигнал върхът си. Нека пазара докаже, че е на върха. Не правете догадки дали цената е стигнала дъното си. Нека пазара докаже, че цената го е достигнала. Като следвате определени правила, които можете да определите това.

26. Не следвайте съветите на друг участник, освен ако не знаете, че той знае повече от вас.

27. Намалявайте обема с който търгувате след първата загуба, никога не го увеличавайте с цел бързо възстановяване на загубите.

28. Избягвайте влизането в погрешен момент и излизането в погрешен момент. Също така, влизането в правилен момент, а излизане в погрешен момент. Това води до двойни грешки.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс