www.varchev.com

Правилното позициониране, а не перфектният тайминг, води до печалби в дългосрочен план

Още обучителни материали може да откриете тук: https://bit.ly/38TgFm2

Таймингът при взимането на инвестиционни решения е несъмнено един от основните фактори за успех. Но дали способността да уцелиме точния момент е най-важен при изграждането на дългосрочно инвестиционно портфолио?

Пропуснатите шансове са често срещано явление сред инвеститорите, които се опитват да оцелят точния момент на пазара. Страхът и алчността често водят непрофесионалните инвеститори в емоционални капани, тъй като повечето са по-скоро последователи, които реагират на актуалното състоянието на пазара, а не предвиждат неговите бъдещи движения.

Според научни трудове на нобеловия лауреат Уилям Шарп – инвеститор, който се опитва да купи на дъното и да продаде на върха, ще трябва да бъде точен 74% от времето, за да победи пасивно портфолио. Приимуществата на доброто позициониране може най-лесно да се проследят в инвестиционната стратегия на Уорън Бъфет, който изгражда своето богатство именно заради правилните си движения, купувайки акции от набелязани компании при големи корекции на пазара.

Правилното позициониране изисква три ключови елемента:

1) Строго определена стратегия за това кога да влизате и излизате от пазара

2) Способността да се реагира бързо и точно спрямо стратегията

3) Способността да бъдете напълно лишени от емоция при взимането на решения и да се доверите на стратегията си, независимо от настоящата пазарна среда.

Без значение какво се случва на фондовата борса днес, вероятността добрите компании да струват повече след 10 години е голяма. Задържането на първоначалните позиции и усредняването им при движения надолу, помага в изграждането на инвестициония портфейл в дългосрочен план. Всеизвестно е, че Уорън Бъфет използва тази стратегия, като често продължава да купува акции при значителни пазарни разпродажби, най-често увдоявайки размера на притежаваните от него дялове при определени ценови нива.

Активното търгуване с цел краткосрочни печалби чрез следене на пазарните потоци трябва да се разграничава от дългосрочните инвестиционни решения, където оценката на риска има доста по-голямо значение от перфектния тайминг.

Още обучителни материали може да откриете тук: https://bit.ly/38TgFm2


 Junior Trader Radi Djuma

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW