www.varchev.com

Практически съвети при търговията на FOREX пазара

Рейтинг:

12345
Loading...

Точното начертаване на тренд линиите, правилното определяне на нивата на подкрепа, съпротива и стронг нивата, е ключово за успеха на вашия анализ. За да се определят коректно тези нива и тяхното значение за пазарните участници, е необходимо да се спазват няколко прости правила:

1. За да се начертае тренд линия (линия на подкрепа или съпротива) е необходимо тя да бъде прекарана поне през две точки - две дъна или два върха, респективно през две статични нива на подкрепа или съпротива. Когато линията минава през три точки казваме, че тя е потвърдена.

2. Колкото повече са точките, през които минава дадена линия, толкова тя е по- валидна, с по-голямо влияние. Това е така, защото всяка точка (била тя връх или дъно) от линията представлява, образно казано, бойно поле между бикове и мечки. Следователно, колкото повече са точките (дъната) от една, например възходяща тренд линия, толкова са повече местата където купувачите са надделявали над продавачите. В съответствие с това ние трябва да се стараем да чертаем линията така, че тя да обхваща колкото се може по-голям брой точки. Не трябва да я чертаем само по абсолютните минимуми при дадено дъно, а трябва да преминава през струпването на цените.

3. Колкото по-дълго време дадена линия се е запазила непробита, толкова по важно ниво на подкрепа или съпротива представлява тя.

4. Веднъж пробито, нивото на подкрепа или съпротива, респективно тренд линията, запазва своето значение за пазара трансформирайки се от ниво подкрепа в съпротива, или обратно.

5. Често се случва след пробив на дадена подкрепа или съпротива пазарът да се коригира обратно до вече трансформиралото се ниво и от там да се отблъсне, продължавайки своето движение в посоката на пробива.

6. Важността на дадена тренд линия, като ниво на подкрепа или съпротива за пазара, се определя от нейният ъгъл. Тренд линия под ъгъл 45º е най- устойчива. Колкото е по-стръмна линията, толкова тя няма да е в състояние да оказва влияние на пазара за дълго време.

7. Всяко връщане на пазара до тренд линията ще провокира интерес от страна на продавачи (низходящ тренд) или купувачи (възходящ тренд), които ще се опитат да възобновят предишната посока на движение на дадения инструмент

8. Никога не поставяйте стоп поръчките си точно на нивата на подкрепа или съпротива. Пазарните движения притежават свойството инерция, което означава, че достигайки определеното от Вас ниво е възможно то да бъде преминато за кратко време, след което пазарът да се оттласне и да продължи в желаната от вас посока. Ако стоп поръчката е била точно на нивото, то това кратко преминаване ще я активира. За да се избегне това, винаги поставяйте вашият стоп малко след нивото на подкрепа (покупка) или съпротива (продажба).


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

Бургас


МОЛ "Burgas Plaza",
бул. "Транспортна" 3
Хипермаркет Карфур
0879 447 335

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


0700 17 600

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за финансов надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни