www.varchev.com

Преглед на криптопазарите – ниска волатилнсот и разнопосочни движения

Доскорошната корелация на Bitcoin с традиционните пазари вече е прекъсната, като най-големия дигитален актив вече не реагира така силно на risk on и risk off ситуациите. Поради липса фундаментални събития и “изоставяне” на актива като safe heaven, Bitcoin отново изпада в ситуация на застой. Цената е все още във възходящ тренд, над 200 периодната средна, но на този етап 50 периодната оказва съпротива. Нейното пробиване би затвърдило контрола на биковете, които да изтласкат цената по-нагоре. От долната страна, зоната при 10 033 остава добра подкрепа, но движението нагоре остава ограничено в зоната при 10 800. Последните новини в крипто света са, че Binance създава свой проект – конкурент на Libra на Facebook – Venus. Не е пряко свързано с Bitcoin, но поддържа раздвижване в дигиталния свят.

Ethereum е на ръба да излезе от възходящия си тренд, като започва да изостава от Bitcoin по пазарни движения. Цената на ETH е вече под 200 периодната средна след отигран мечи флаг на дневна и тя в момента играе на динамична съпротива за да продължи движението нагоре. Отдолу, цената намира подкрепа в зоната при 177 – 180, но движението остава ограничено заради отпора, който дава 200 периодната. Нейното пробиване и затваряне над кривата, ще даде възможност на купувачите да избутата цената отново до зоната при 200 – 2015.

Халвингът при Litecoin приключи и макар и очакванията за огромен скок и различните подобрения в сигурността на инфраструктурата, LTC изостава също спрямо Bitcoin. И тук имаме застояване под 200 периодната средна, като в момента цената се задържа на подкрепа при 74.700. По-надолу, като последно ниво на защита, имаме зоната при 70.873. В момента цената се намира в низходящ канал, който на този етап продължава заради липсата на положителен катализатор. Преодоляването на настоящата зона при 61.8 Фибо ще даде възможност за атака по зоната при 82.689.

С Ripple нещата са най-зле до момента, дори и при непрестанните новини, че все повече банки и разплащателни компании започват да имплементират XRP инфраструктурата и самия тоукън като средство за трансфер. Пропадането при XRP е най-голямо от доскорошния му връх при 0.5030. Дългосрочно цената си остава в рейндж, като зелената зона остава силна подкрепа, но червената оказва натиск върху всеки опит цената да потегли нагоре. Цената също е в низходящ канал, като движението се потвърди и от предишен мечи флаг, който допринесе за поевтиняването до 0.2381. Преодоляването на 0.2995 като съпротива и излизането от зоната отваря възможност на купувачите за опит да тестват 200 периодната средна и зоната при 0.3384.

С приключването на бурните седмици волатилността спадна, което намали и острите движения на криптопазарите, но липсата на единен катализатор все повече отдалечава дигиталните валути една от друга, като корелацията между тях също все повече се нарушава.


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс