www.varchev.com

Предимства от притежаването на акции в дългосрочен план

Много пазарни експерти препоръчват дългосрочно инвестиране . Индексът Standard & Poor’s 500 е претърпял загуби само за 10 от 45-те години от 1975 до 2019 г., което прави възвръщаемостта на фондовите пазари доста нестабилна за по-кратки срокове. Инвеститорите обаче са имали много по-висок процент на успех в дългосрочен план .

В среда с ниски лихвени проценти инвеститорите може да се изкушат да търсят акции, за да увеличат краткосрочната възвръщаемост, но има по-голям смисъл – и изплаща по-висока обща възвръщаемост – да задържат акциите в дългосрочен план.

По-добра дългосрочна възвращаемост

Изследването на няколко десетилетия на възвръщаемост на класовете в исторически план показва, че акциите са надминали почти всички други класове активи. Използвайки 87-годишния период от 1928 до 2015 г., S&P 500 връща средно 9,5% годишно. Това се сравнява благоприятно с доходността от 3,5% на тримесечните ​​бонове и 5% възвръщаемост на 10-годишните държавни облигации .

Развиващите се пазари имат едни от най-високите възможности за възвръщаемост на фондовите пазари, но носят и най-висока степен на риск. Краткосрочните колебания могат да бъдат значителни, но исторически този клас е печелил 12% до 13% средна годишна възвръщаемост

Инвеститорите са лоши market timers

Един от присъщите недостатъци на поведението на инвеститора е склонността да бъдете емоционални. Много хора твърдят, че са дългосрочни инвеститори, докато фондовият пазар започне да пада, което е, когато те са склонни да теглят пари от страх от допълнителни загуби.

Много от същите тези инвеститори не успяват да инвестират в акции, когато настъпи възстановяване, и се връщат обратно само когато повечето от печалбите вече са постигнати. Този тип поведение „купувай високо, продавай ниско“ има тенденция да осакатява възвръщаемостта на инвеститорите.

Според количествения анализ на поведението на инвеститорите на Dalbar за 2015 г., S&P 500 е имал средна годишна възвръщаемост от около 10% през 20-годишния период, завършващ на 31 декември 2014 г. По време на същия период средният инвеститор е имал средна годишна възвръщаемост от само 2,5% .6

Инвеститорите, които обръщат твърде много внимание на фондовия пазар, са склонни да ограничат шансовете си за успех, като се опитват да определят времето на пазара твърде често. Една проста дългосрочна стратегия за купуване и задържане би дала далеч по-добри резултати.

Заключение

Без значение колко нестабилен е short term, дългосрочното инвестиране в исторически план изглежда много стабилно. Винаги трябва да намирате компании, които смятате за недооценени, след което да инвестирате в тях за дълги периоди от време Това не е финансов съвет, но в исторически план хората имат най-голям шанс за успех на фондовия пазар


 Junior Trader Mert Mustafa

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW