www.varchev.com

Експерти препоръчват:

Clarfeld, който е управляващ директор и мениджър на портфейли в ClearBridge Investments, не е сам в своето недоумение. Десетки компании са преустановили ръководството на фона на все по-несигурна икономическа среда.

Междувременно показателите за икономиката бяха смесени през последните седмици. Потребителските разходи – движещата сила в основата на американската икономика, са нараснали с над 8% през май, въпреки че нивата на разходите все още са далеч сравнение с тези преди кризата. Съответно някои инвеститори придават по-малка тежест на печалбата в близко бъдеще, поне докато икономическите показатели не започнат последователно да се връщат към по-здравословни нива.

Stucky препоръчва на инвеститорите да разгледат сегмента за подобряване на дома, с конкретно око на компаниите, които са добре позиционирани по отношение на наличието на подходяща инфраструктура за електронна търговия. Инвеститорите, които търсят експозиция към този сегмент на пазара, могат да обмислят ETF (PKB) на Invesco Dynamic Building & Construction ETF. Той притежава 30 компании, изброени в САЩ, които предлагат строителни и инженерни услуги за изграждане и реконструкция на имоти.

Clarfeld каза, че очаква комуналните компании да се представят силно през следващите месеци. Той добави: “Мисля, че повечето комунални услуги – всяка една, която притежаваме – повториха своите насоки за годината, въпреки Covid-19. Лихвите намаляха драстично, така че всички останали са равни, което прави нещата като комунални услуги и техните дивиденти по-привлекателни. Clarfeld специално препоръчва четири акции на битови нужди, които ClearBridge Investments притежава: NextEra Energy (NEE), Edison International (EIX), WEC Energy Group (WEC) и Public Service Enterprise Group (PEG). Освен това инвеститорите, търсещи широко излагане на комунални услуги, могат да разгледат SPDR Utilities Select Sector ETF (XLU), който проследява съответните компании в показателя S&P 500.

Gayed заяви, че очаква секторите на енергия и материали да се представят добре през това тримесечие. Той добави: “Точно както Fed може да манипулира финансовите пазари, така и производителите на петрол могат да манипулират. И ако това е така, аз мисля, че много от тези петролни продукти и секторът на материалите вероятно имат известна изненада.” Gayed каза също, че законопроектът за инфраструктура през следващите месеци също може да бъде стимул за запасите от материали. За заинтересованите търговци, SPF за избор на материали ETF (XLB) е най-големият и най-търгуваният фонд.

0

 Junior Trader Damyan Dimitrov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс