www.varchev.com

“Продай и задръж” – Инвестиционна стратегия за Short на акции

С напредването на времето и предстоящия край на икономическия цикъл е добре да се замислим по какъв начин трябва да инвестираме по време на рецесия. Настоящата стратегия ще Ви даде един по-консервативен поглед върху това как да търгуваме акции при понижение на фондовите пазари.

Инструменти за търговия – Акции
Графика – Monthly

Price Action сигнал за Short
Price Action сигнала за влизане в позиция има две разновидности. На графиката в ляво са изобразени два сетъпа.

Първият започва с бяла (бича) свещ, която задължително трябва да образува All Time High. След бялата свещ трябва да имаме налични три мечи свещи без значение от какъв вид са те. Три Doji бара също са валиден сигнал.

Вторият сетъп от свещи (вдясно на Графика 1) започва с черна свещ, която също трябва да е образувала All Time High. Тук отново всички свещи могат да бъдат Doji.

Критерии на за вход и къде да търсим валидните сигнали
1. Намерете акция, която да е в ясно изразен възходящ тренд. Стратегията НЕ работи в Чопи пазар.
2. Трендът трябва да е дълъг поне две години.
3. За да е валиден сигнала за Short, той задължително трябва да се намира на върха на тренда. По този начин ще се позиционираме максимално добре и да избегнем фалшивите сигнали.
4. Продайте на отварянето на в месеца непосредствено след сигнала.

Примери:
1. American International Group – AIG.
При AIG ще разгледаме първият сетъп започващ с бича свещ на върха на възходящ тренд. Както се забелязва от графиката, компанията бележи силен ръст през през цялото десетилетие, а в края на тренда имаме наличие на Short сигнал, след който акциите на компанията спадат с над 47% още на първата вълна.

2. Amerisource Bergen Corp – ABC
Подобно на първият пример и тук имаме наличие на Short сигнал образуван от бяла свещ на върха, последвана от три мечи бара. В този случай ако сме влезли Short веднага след сигнала най-доброто движение, от което можем да се възползваме е в размер на 35% на първата вълна.


Малко статистика

Процент на успешните сигнали – 42%
Процент на фалшивите сигнали – 21%
Среден процент на понижение след появата на сигнал за Short – 43% от стойността на акцията.
Време до следващ All Time High – 3.7 години

Източник: Stock And Commodities


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс