www.varchev.com

Пълен технически анализ на EUR/USD

EUR/USD

Времева рамка: МN,D1,H4

Технически анализ: След като месец Февруари вече е зад гърба ни, можем да отворим месечна графика и да видим как е затвoрил последния бар. На графиката се вижда силен низходящ тренд, като през последните месеци цената правеше множество корекции, но без да успява да задържа високите си стойности. Месец Януари затвори с „doji” кендъл, а месец Февруари с бар, който поглъща предходното тяло. Това може да се счита за силен сигнал за “sell” позиции по тренда.

Но все пак нека не забравяме, че това е месечна графика и ако се позиционираме от текущите нива стопа би трябвало да бъде 10 пипса над бара при месец Януари, което се равнява на 205 пипса от текущата цена.

Много не подходяща цена, нали?

Нека преминем на дневна графика. На нея можем да видим, че цената успя да направи тест на пробития краткосрочен възходящ тренд стартирал на 13.11.18, като след това бързо върна и затвори деня при началните си стойности. В момента цената тества пробития връх сформирал се на 20.02.19, както и фибоначи нива от 23.6 % и 38.2 %, корекции от 10.01.19 и 24.09.18.

Ако преминем на още по-малка времева рамка Н4, можем да видим че цената е над 200 и 50 ЕМА като за момента те указват подкрепа на цената, както и тест на гореспоменатия пробит връх.

Нашите очаквания: Тъй като сме началото на месеца по-вероятно е цената да направи тест на ниво 61.8 и 38.2 % по Фибоначи, корекции от 10.01.19 и 24.09.18 и тест на диагоналните статични съпротиви при цена 1.1435/45.

Индикатори: На дневна графика DeM e почти в свръх продадени стойности, което подкрепя възможната корекция до цена 1.1435/40

Цената се намира под 50 и 200 ЕМА, като те и указват съпротива.

На Н4 графика DeM е в неутрална територия и не дава сигнали.

Цената се намира над 200 и 50 ЕМА, като те и указват подкрепа.

Вход в сделка: Тука има няколко варианта за вход, като всеки един от тях зависи от агресивността на трейдъра.

1ви вариант за вход: Вход от текущи нива със стоп при цена 1.1575.

2ри вариант за вход: Sell Limit поръчка при цена 1.1415 със стоп 1.1460

3ти вариант за вход: Вход след тест на цена 1.1440 и образуване на price action формация, която би ни подсказала, че корекцията приключва.

4ти вариант за вход: Ако цената успее да пробие 1.1350 вход от текущи нива със стоп 1.1420

Алтернативен сценарий: При пробив на ниво 1.1440 цената би продължила своето поскъпване но следващото ниво на съпротива около 1.1500.


 Trader Milko Zashev


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс