www.varchev.com

Разпознаване на тренд обръщащи сигнали – Pin bar, Engulfing Setup

Днес ще разгледаме трейд, в който можем да забележим както Pin Bar, така и Engulfing Setup, които ни дават много точен момент за вход при обръщане на тренда.

Трейдването при обръщане на тенденция може да бъде източник на едни от най-печелившите сделки, но често това е и най-трудната област за влизане поради 2 причини.

– Досегашният тренд може просто да продължи.
– Може да сте прав, че предстои обръщане, но ако таймингът ви не е добър, може да бъдете стопирани.
Следващият пример показва, че с правилните критерии можете безопасно да влезете при обръщане на тренда.

666

 

 

 

 

 

 

Това е дневната графика на AUD/USD:

Преди маркирания Pin Bar наблюдаваме рязък спад на цената. Pin Bar-ът е първият знак, че трендът може да свърши. Въпреки това, сам по себе си, не мисля, че той е достатъчен за потвърждаване на обръщане на тренда, понеже Pin Bar-ът не е близо до предишна подкрепа или Фибоначи ниво. Може просто да е имало корекция, преди низходящият тренд да продължи.

Въпреки това, следващите 2 свещи оформят модел на “бичи” Engulfing Setup. Да припомним, Engulfing Setup означава, когато тялото на първата свещ е “погълнато” в противоположна посока от следващата свещ и едновременно с това и двете свещи имат къси сенки, в сравнение с телата им (по-точно, тялото трябва да заема поне 2/3 от дължината на свещта).

Сега вече с тези два “бичи” сигнала – Pin Bar, последван от Engulfing Setup, може да съм достатъчно сигурен, за да отворя позиция, водейки поне 1:1 риск-възращаемост за този трейд. Трейдът достигна целта през следващите 2 свещи (+125 пипса).

Има няколко интересни точки относно решението ми да изляза при само 1:1 риск-възращаемост. Следващата съпротива е на няколко стотин пипса и коефицент от 1:2 или 1:3 е лесно достижим.

Причината, поради която излязох при 1:1 е, че намирам дневните графики дългосрочни, в сравнение с другите ми сделки; така че да стоя в трейд 1 или 2 дни е сравнително дълго време за мен.
Следователно, това беше емоциално решение, а не стратегическо. Това, което трябваше да направя е, да затворя част от позицията си при първата целева печалба от 1:1, да преместя stop-loss-a на плюсова територия и да продължа с трейда си до следващата съпротива.

В обобщение:

– Обръщанията на тренд, макар и трудни за търговия, могат да се търгуват безопасно с правилните критерии за вход.

– Pin Bar-ът и Engulfing Setup-ът може да се подсилват взаимно, особено когато няма предишна съпротива или подкрепа и да изяснят валидността на трейда.

– Можете да излезете рано на дългосрочни графики, защото не сте свикнали да стоите в трейд за дълго време. Трейдването трябва да се основава на стратегически решения вместо на емоционални.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс