www.varchev.com

Ранен или късен вход? Вечната дилема пред младите трейдъри

Кое е по-добро? Ако влизате в сделка прекалено рано, тогава ще получите по-добър коефициент на риск – доходност, но ще реализирате повече фалшиви сигнали. От друга страна ако влизате след потвърждение (късно) в сделка, ще получите повече качествени сигнали, но значително по-малко на брой.

Този въпрос се появява пред всеки начинаещ трейдър и поради тази причина в тази статия ще разгледаме какво пренебрегват повече младежи.

Какво точно означава ранен и късен вход?
Почти всеки модел има възможност за ранен или късен вход и дава възможност както на агресивните така и на консервативните търговци. Ако разгледаме формацията глава с рамене, можем да видим двата вида входа, агресивният, когато ся образува дясното рамо и консервативният, когато имаме наличие на пробит Neckline.

Тази идея може да се приложи към всяка търговска система, модел или подход. Винаги има начин да влезете в търговията.

В следващата таблица можем да видим ранните и късните входове при различните:

1. Ранно влизане
Професионалистите търсят по-ранно влизане, тъй като то им дава обикновено по-добър Risk/Return коефициент. Също така изглежда, че е по-лесно по отношение на търпението и елиминира притесненията, че пазарът ще си направи движението без Вас.

Недостатъците са, че ранното влизане означава повече фалшиви сигнали и по-голямо натоварване на психиката. Колкото по-рано влизате, толкова повече губещи сделки ще имате. Основният проблем остава психиката на трейдъра и поради тази причина трейдъра трябва да се увери, че дори след поредица загуби стратегията му ще успее да ги компенсира.

Системата с ранни входове изглежда много добре на хартия, но когато става дума за реалност, обикновено е твърде трудно за начинаещите и те започват да се отклоняват от плана.

2. Късен вход след потвърждение
Този тип трейд е доста по-щадящ психиката защото получавате много по-печеливши на брой сделки. Това означава по-малко емоционални проблеми в сравнение със системата с ранен вход. Стратегията с късен вход ще ви помогне да преодолеете много от проблемите на пазара.

Основният недостатък на системата е, че изисква от трейдърите да бъдат много по-търпеливи, като изчакват достатъчно, за да се появят всички налични критерии за вход. От друга страна коефициентът на Risk/Reward е доста по-нисък, но високият процент на печелившите сделки ще компенсира този ефект.

Най-важната част от този пост е, че трябва да разберете, че няма по-добра или лоша система. И двата подхода могат да бъдат търгувани изгодно.

Единственото, което трейдъра трябва да проумее е, че е наясно със собствената си личност и предпочитания стил на търговия.

 


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс