www.varchev.com

Coinbase и Kraken делистват XRP. Регулаторния натиск върху Crypto се усилва.

Комисията по ценни книжа и борси води кампания за регулиране на криптовалутите от 2017г., като броят на токените, които регулаторът е обозначил като ценни книжа, почти се е утроил през 2022г.

SEC може да регулира само койни, които са класифицирани като ценни книжа, категория, която включва активи като акции и облигации. Председателят на SEC – Гари Генслер каза, че повечето крипто токени попадат в тази категория. Това означава, че много от тях са били разпространени незаконно, тъй като ценните книжа могат да бъдат продавани на обществеността, само ако са регистрирани в SEC и емитентите предоставят финансови и рискови репорти на регулатора. Продажбата на ценни книжа на широката общественост, включително крипто токени, без регистрация прави емитента отговорен за нарушаване на законите за защита на инвеститорите.

-От края на 2017 г. Комисията по ценни книжа и борси и съдилищата на САЩ са идентифицирали 76 криптовалути, считани за ценни книжа. От 76 монети, които SEC счита за ценни книжа, 16 все още са били налични за търговия на една или повече големи крипто борси в САЩ. Някои токени бяха премахнати от борсите след принудителни действия на SEC.
-Регулаторът на САЩ отправи обвинения в измама, включващи 37 от койните, или почти половината. За четирите такива токена, които все още са налични на борсите в САЩ, случаите, включващи тези искове, са били в съдебен процес към 5 май 2023г.
-По обща стойност в обращение дигиталната монета XRP, продавана от Ripple Labs, е най-голямата сред онези, които са обозначени като ценна книга от SEC. Някои големи американски борси, като Coinbase и Kraken изтриха XRP, правейки го недостъпен за потребителите.

Към момента SEC е класифицирала почти 80 крипто токена като ценни книжа, включително много, чиято продажба е включвала някакъв вид измама. Това е много малък процент от общия брой криптовалути, които се търгуват в САЩ, което показва колко малка част от индустрията е била засегната за шест години на прилагане. SEC казва, че всеки токен изисква собствен задълбочен правен анализ и изглежда, че те първа регулаторния обръч ще се затяга, около сектора.


 Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW