www.varchev.com

Решенията на Fed може да предизвикат следващия срив на пазара

Пазарите значително се възстановиха, след като почти не навлязоха в територия на мечи пазар през декември. Експертите приписват тази подновена сила на решението на Федералния резерв да прекрати повишаването на лихвените проценти за близкото бъдеще.

John Hussmann, инвеститор и бивш професор по икономика, който предсказва срива на акциите не вярва в това. Той обяснява защо настоящит условия му напомнят за обстановката точно преди последните два срива на пазара.

Неговият основен аргумент е, че парактиките на Fed за парично облекчаване създават неустойчиви пазарни условия. При намаляването на лихвените проценти близо до нулата, дори компаниите с неясен кредитен профил биха имали лесен достъп до парично финансиране на дълговете.

Паричното облекчаване е било сравнително неефективно през периодите точно преди последните две финансови кризи.

Близо десетгодишния бичи пазар е устоял на много други негативни препятствия през последните години, но Hussman смята, че това е важно развитие и инвеститорите не трябва да игнорират тези условия. Обстановката в момента му напомня на периодите предшестващи последните две катастрофални разпродавания на пазарите.

Колкото повече доказателства около пазарите на акции разкрива Hussman, толкова повече трябва да се тревожат инвеститорите. Със сигурност все още може да има обрати в настоящия пазарен цикъл, но в някакъв момент нарастващия риск от евентуален срив става непоносим.

На този въпрос инвеститорите трябва да си отговорят сами, а Husssman очевидно ще продължи да изследва в това време.


 Trader Georgi Bozhidarov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс